foto-links

raamdom-gr

Extra bestemming collecte: St Dohantu, Gambia

Datum/Tijd
zo 22-01-2023 / 11:30 - 15:45


Dohantu staat voor samen wandelen. Stichting Dohantu wandelt al jaren op met de bewoners van het dorp Njawara op het platteland van Gambia. Ook wij zijn warm welkom geheten in het afgelegen dorp.

Njawara speelt een belangrijke regionale rol op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en de voedselvoorziening op het platteland. Zo bezoeken mensen van 17 omringende dorpen de gezondheidskliniek in Njawara voor geboorte, malaria, vaccinatie, uitdroging en andere hoognodige zorg.
In 2021 heeft een tyfoon grote schade aangebracht aan de gezondheidskliniek. Op dit moment wordt er gewerkt aan herstel van de wachtruimte, zodat zwangeren en zieken niet hoeven te wachten in de brandende zon. Het dak en sanitair van de kliniek zijn hierna aan de beurt. We hebben nog zo’n  2500 euro nodig om gezondheidskliniek en verpleegkundige woning weer toekomstbestendig te maken.
Wandelt u met ons mee 2023 in? Wij willen stevig doorstappen. Dit is het begin van een sponsorloop. Wij houden u op de hoogte van onze route.

Bankrekening NL74 TRIO 0197 8981 06, tnv St. Dohantu.ovv ‘Gezondheidskliniek Njawara’.

Meer informatie via de website: https://dohantu.nl/