foto-links

raamdom-gr

Extra bestemming collecte: Seliba – onderwijsproject in Lesotho

Datum/Tijd
zo 23-01-2022 / 11:30 - 11:45


Wij, de stichting Seliba Sa Boithuto Nederland, zijn erg blij en dankbaar dat de collecte van vandaag bestemd is voor dit zelfstudiecentrum in Lesotho.
Lesotho is een klein bergachtig koninkrijk in het midden van Zuid-Afrika. Meer dan 23 procent van de volwassen bevolking is geïnfecteerd met hiv. Daar komt nu de coronapandemie overheen. Lesotho is een van de armste landen ter wereld. Door de lockdowns en de sluiting met de grens met Zuid-Afrika neemt de werkloosheid en de voedselonzekerheid toe.

Maar er gloort altijd hoop op een betere toekomst. Seliba Sa Boithuto betekent ‘Bron van Zelfstudie’. In dit centrum kunnen jongeren en volwassenen zèlf leren en studeren. Op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Onderwijs is in Lesotho namelijk niet voor iedereen toegankelijk. Seliba biedt uitkomst voor hen die graag verder willen leren, maar geen dure studies kunnen betalen.

Met hulp van donateurs kunnen wij het goede werk van Seliba ondersteunen. Nu is er grote behoefte aan materialen en leermiddelen voor de nieuwe hal. In deze hal kunnen studenten straks onder meer wetenschappelijke experimenten doen, kunstwerken maken en andere projecten opzetten, zodat ze zich nog breder kunnen ontwikkelen.

Wij zamelen hier graag geld voor in. Helpt u mee?
Voor meer informatie zie de website: seliba-sa-boithuto.nl/