foto-links

raamdom-gr

Extra bestemming collecte: Scharlaken koord

Datum/Tijd
zo 13-03-2022 / 11:15 - 12:45


Wekelijks lopen de medewerkers en vrijwilligers van het Scharlaken Koord aan de ander kant van de muren van deze kerk, langs de vrouwen achter de ramen. Wat mooi dat wij hier in de kerk uitgenodigd zijn iets te vertellen over hun levens. Omdat jullie iets voor hen willen betekenen, medemens van hen zijn. 

Sinds Scharlaken Koord dit werk begon, ruim 35 jaar geleden, is er veel veranderd; prostitutie is inmiddels legaal en de meeste vrouwen komen nu uit Oost Europa en Zuid Amerika.

Er is ook veel hetzelfde gebleven. Uitbuiting blijkt niet weg te reguleren uit de seksindustrie. De vrouwen en transgenders achter de ramen glimlachen en wenken: want ze hebben veel klanten nodig voor hun onkosten: 170 euro per dag voor de raamexploitant, zo’n 1700 per maand voor wonen, en dan belastingen, levensonderhoud en vaak familie in het thuisland. En de droom van een eigen huis of bedrijfje? Die blijkt uiteindelijk bijna altijd een illusie  te zijn. Wat rest is chronisch overleven, schulden en trauma’s.

Een droevig en beschamend verhaal, in deze week van vrouwendag, vinden wij. Maar wij geloven dat je elke dag opnieuw kunt beginnen. En daarom blijven wij hier komen om een ander perspectief te bieden aan wie dat wil. We zetten de opbrengsten van de collecte graag in voor onze YOU WORK-shops. Waar de vrouwen samen hun dromen en talenten herontdekken. Nieuwe doelen en nieuw vertrouwen vinden. Nieuwe vaardigheden leren, positieve relaties opbouwen en ander werk vinden. Hun vleugels uitslaan en weer de vrouw worden die ze zijn.

Bankrekening NL97 INGB 0004 7482 67
Meer informatie: www.scharlakenkoord.nl