foto-links

raamdom-gr

Extra bestemming collecte: Road to Recovery

Datum/Tijd
zo 21-02-2021 / 11:30 - 11:45


Road to Recovery is een groep mensen die vrijwillig zieke Palestijnen, meestal kinderen, voor levensreddende behandelingen naar ziekenhuizen verspreid over heel Israël vervoeren. De zieken worden uitgenodigd voor een onderzoek, een ziekenhuis opname of een behandeling die zij niet kunnen krijgen in de Palestijnse Autoriteit. De families van deze zieken hebben het financieel niet breed, waardoor zij het vervoer niet kunnen betalen. Iedere dag vervoeren wij minstens 140 mensen van de grensovergangen met de Palestijnse Autoriteit in het Noorden van Israël tot in het Zuiden bij de Gaza strook naar ziekenhuizen in Israël en Oost Jeruzalem en weer terug.

De stichting heeft 1300 actieve leden, Palestijnen en Israëli’s , waarvan een gedeelte graag hun tijd en auto geheel vrijwillig beschikbaar stellen, maar moeite hebben met de extra benzine-uitgaven. Daarom komen alle donaties, zoals de opbrengst uit deze collecte, ten goede voor compensatie van de extra benzine-uitgaven.

Gedurende ons 14 jarig bestaan hebben wij vele reacties van waardering en dank ontvangen van de families van de zieken, hetgeen ons de motivatie geeft om op deze weg door te gaan. Zoals deze reactie van Chaled Zius: “Ik denk dat jullie het meest verbazende werk doen wat betreft het conflict in deze omgeving. Persoonlijk sprekend hebben jij,  jouw vrienden en al die prachtige mensen in Rambamziekenhuis in Haifa mijn leven twee keer gered. De eerste keer van kanker. De tweede keer om geen bekrompen fanaticus te zijn. Net als alle Palestijnen denk ik dat ik ben gehersenspoeld om iedereen te haten. Speciaal Joden. Wat jullie doen is één van de redenen waarom ik nu hoop heb voor vrede en doe wat ik kan als leraar Engels om meer mensen die hoop te geven en ook vrede te zoeken. Hiervoor mijn dank!”

Wij van Road to Recovery geloven dat deze hulp, naast de humane kant, de mensen bij elkaar brengt, de wederzijdse gevoelens verdiept en de verzoening tussen de twee volken bevordert. Daarom dank wij u voor uw bijdrage.

Meer informatie via de website: https://israel.projectrozana.org/road-to-recovery/