foto-links

raamdom-gr

Extra bestemming collecte: Maaltijdenproject van de St. Naar School in Haïti

Datum/Tijd
zo 03-07-2022 / 11:30 - 13:30


“Ieder kind heeft recht op onderwijs”
Al 25 jaar wordt dit werkelijkheid voor de allerarmste kinderen in Haïti met steun van Stichting Naar School in Haïti. Hoog in de bergen, 45 km ten zuiden van de hoofdstad Port au Prince, krijgen 250 kinderen onderwijs; van de kleuterschool tot en met derde klas middelbare school. Elke schooldag krijgen zij een warme maaltijd. Er wordt lesgegeven door Haïtiaanse leerkrachten, die door Marijke Zaalberg (initiatiefneemster van Stichting Naar School in Haïti) en Jean Kempès, de directeur, worden opgeleid.

Ook andere Haïtianen vinden er werk. Zij koken eten, maken de school schoon, bewaken de school in de nacht, werken op kantoor, in het kinderhuis of de schoolwinkel.
Haïti verkeert momenteel in een onstabiele en ellendige situatie. Er is grote politieke en maatschappelijke onrust. Prijzen stijgen enorm, ook voedselprijzen. Veel mensen hebben honger.

De schoolmaaltijd is daarom nog belangrijker geworden. Het is voor de kinderen vaak de enige maaltijd op een dag. Daarom vragen wij juist hiervoor uw steun. Vooral in deze tijd willen we voor de kinderen een veilige en liefdevolle plek zijn van hoop, waar zij zich zonder honger kunnen ontwikkelen en kind kunnen zijn.
Dank u wel! Of zoals de kinderen in Haïti zeggen: Mesi Anpil!