foto-links

raamdom-gr

Extra bestemming collecte: B3Positive

Datum/Tijd
zo 29-08-2021 / 11:30 - 12:00


B³POSITIVE biedt tijdelijke financiële ondersteuning aan mensen zonder papieren en vluchtelingen die in Nederland wonen of verblijven en leven met hiv/aids.

Wij ondersteunen mensen zowel bij de eerste levensbehoeften (bed, bad en brood), als bij andere kosten, zoals de financiering van een essentiële aanvraagprocedure, of reiskosten om naar het ziekenhuis te gaan. In onze ervaring is elk individueel geval uniek en maar al te vaak geeft onze steun iemand een belangrijk extra zetje.
Een speciale vorm van steun is de babydoos: een pakket met basisspullen die nodig zijn om te zorgen voor een pasgeboren kind. Moeders die leven met hiv en zich niets extra’s kunnen veroorloven, kunnen de babydoos aanvragen.
In 2020 ondersteunde b3positive enkele Afrikaanse mannen die leven met hiv zonder verblijfsstatus. In gewone tijden redden zij zich met ‘zwart’ werk, maar toen dit door Corona onmogelijk werd, kwamen zij in een acute noodsituatie terecht: ze hadden geen geld meer voor eten en konden de huur niet betalen.
b3p gaf hen vier maanden huur plus leefgeld. De reactie van een van hen: “Ik had nooit gedacht dat iemand zoiets voor mij zou doen!”.

b³positive werd opgericht in 2003. De financiële ondersteuning wordt mogelijk gemaakt door fondsenwerving. 
Bankrekening: NL93 INGB 0009 5508 09  tnv B3Positive
Voor meer informatie zie de website:
www.b3positive.nl