foto-links

raamdom-gr

Ein Deutsches Requiem

Datum/Tijd
za 18-06-2022 / 20:15 - 21:30


Op zaterdagavond 18 juni zingen Kamerkoor Venus en het VU-Kamerkoor ‘Ein Deutsches Requiem’ van Johannes Brahms. Geen requiem voor de doden, maar voor degenen die het leed dragen. Muziek die in tijden van verdriet vooral troost en hoop biedt.

De twee koren staan onder leiding van de Letse dirigente Krista Audere. Zij won in 2021 de Eric Ericson award, een internationale prijs voor de meest veelbelovende jonge koordirigenten. De koren brengen de muziek met topsolisten Jeannette van Schaik en Martijn Cornet en het wereldberoemde pianoduo Scholtes & Janssens.

Tijdens het concert klinkt Brahms’ persoonlijke visie op de vorm van het requiem. Niet de klassieke Latijnse teksten staan centraal maar maar troostrijke Duitse bijbelteksten. De componist zag het werk als een reflectie op het leven en het lijden en gaf het de ondertitel ‘Ein menschliches Requiem’.

Voor dit concert bundelen het VU-Kamerkoor en Kamerkoor Venus hun krachten en brengen zij een bemoedigende boodschap van troost, hoop en liefde. Kom luisteren en laat je meevoeren door misschien wel het meest geliefde romantische koorwerk ooit geschreven!