foto-links

raamdom-gr

Demonstratie op de Dam ‘Haal Nederlandse kinderen uit Syrië terug’

Datum/Tijd
za 22-05-2021 / 14:00


Zaterdag 22 mei om 14.00 uur wordt een demonstratie op de Dam gehouden om te protesteren tegen de onmenselijke situatie van de Nederlandse kinderen in kampen in Syrië. Deze kinderen worden niet teruggehaald naar Nederland, omdat volgens de regering dit te gevaarlijk zou zijn voor het Nederlandse leger of onze commando’s. Terwijl allerlei hulpinstanties en journalisten vrijelijk deze kampen in en uitlopen. Hulp aan deze kinderen wordt tegengewerkt en hulpverleners worden gestraft, omdat dit wordt gezien als hulp aan een terroristische organisatie.
Het is onmenselijk om deze kinderen te laten boeten voor de keuze die hun ouders hebben gemaakt. Vandaar deze dringende oproep aan de Nederlandse regering om te werken aan een oplossing voor deze kinderen: hen terug te halen naar Nederland en hen toevertrouwen aan hun familie of de kinderbescherming.
Komt u om 14.00 uur naar de Dam, nabij de ingang van de Nieuwe Kerk om uw stem te laten horen. Er zijn verschillende sprekers.
Kunt u niet naar de Dam komen, dan kunt u een email sturen aan Rogier Schravendeel (schravendeel.r@gmail.com) om uw morele steun voor deze actie te laten blijken.
Ook is er een inzamelactie voor speelgoed gestart voor de kinderen in het kamp Al Roj – u kunt die actie steunen via: http://www.brengzeveiligthuis.nl/
De werkgroep Diaconie van de Dominicus ondersteunt dit initiatief van harte
namens de werkgroep
Herman Huijmans