foto-links

raamdom-gr

De vreemdeling die in uw stede woont

Datum/Tijd
vr 04-03-2016 / 14:00 - 16:00


Nadat we in de tweede helft van 2015 bijna dagelijks de vluchtelingenstroom aan de grenzen van Europa hebben zien komen, heeft het gebeuren van Oudejaarsnacht in Keulen ons verbijsterd, met twee benen in de werkelijkheid gebracht en met vele vragen achtergelaten. Zijn we té open en té argeloos? Moeten we de grenzen sluiten? Hadden we anders moeten reageren op de grote toestroom en de duizenden die voor onze ogen op de tv in de Middellandse Zee verdronken? Moeten de goeden onder de kwaden lijden? Wat moeten we doen om deze grote groep goed te laten integreren in onze samenleving? Hoe gaan we in onze eigen cultuur eigenlijk met vrouwen om?

Paul van der Biezen, lid van onze groep, heeft zich verdiept in de positie en rechten van vreemdelingen in de verschillende wereldgodsdiensten en verzorgt een inleiding.

Daarna willen we met elkaar in gesprek gaan over de vele kanten van een onderwerp dat onze gemoederen de afgelopen tijd steeds meer is gaan bezig houden. Daarbij zal het vooral gaan om onze eigen ervaring, ons inzicht en onze bezorgdheid.

U bent allen welkom bij de 50+groep.

Inlichtingen en opgave bij Gre de Groot, e-mail: gredegroot@kpnmail.nl