foto-links

raamdom-gr

De kleine prins

Datum/Tijd
di 16-02-2016 / 14:00 - 16:00


De Kleine Prins, serie van drie bijeenkomsten: 16 februari, 1 en 22 maart

In het beroemde poëtische verhaal van De Kleine Prins, geschreven en geïllustreerd door Antoine de Saint-Exupéry in 1943, staan de gesprekken opgetekend tussen een piloot die na een noodlanding in de woestijn de kleine prins ontmoet. De kleine prins vertelt hem van zijn tocht naar de aarde. Hoe hij vertrokken is vanwege moeilijkheden op zijn eigen kleine planeetje, en als vreemdeling van de ene planetoïde naar de andere gaat. De bewoner van elk van die planeetjes zit opgesloten in zijn eigen wereld en ieder voor zich wil hem inpassen in zijn eigen systeem. Niemand heeft werkelijk oog voor hem. Er is letterlijk geen plaats voor hem. “Grote mensen zijn toch wel vreemd,” zei de kleine prins tegen zichzelf tijdens de reis.

Op aarde, in de immense leegte van de woestijn, ontmoet hij behalve de piloot de vos. Dit vosje vertelt hem het geheim van hoe te zien, je te verbinden en te ontmoeten. ‘Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.’

Als lezer krijg je het vermoeden dat het in dit sprankelende sprookje over meer gaat dan wat er op het eerste gezicht te zien is. In het verhaal proef je veel verborgen wijsheid. Wie er oog voor heeft kan ervaren dat het ook gaat over wie wij zijn, over onze innerlijke weg, over ons mens zijn en over ons omgaan met elkaar. Wie is er eigenlijk op de vlucht, wie is vreemd en wie is vreemdeling?

In de bijeenkomsten gebruiken we de Nederlandse vertaling van Laetitia de Beaufort van Hamel. Antoine de Saint-Exupéry, De Kleine Prins, uitgever Donker B.V. ISBN 9789061006398. 

Begeleiding: Wil Simis en Riet Spierings.

Aanmelding: rietspierings@planet.nl   of   020-6842508

Kosten € 6,00 voor drie dinsdagen.