foto-links

raamdom-gr

De beste helft van je leven – over wijsheid met Arjan Broers

Datum/Tijd
di 10-04-2018 / 19:30 - 21:30


Eerst  moet je iemand worden. Je leert, streeft, bouwt, verzamelt en bereikt. Maar er komt een moment – meestal zo ergens na je 40e – dat je merkt dat je niet veel méér kunt worden. Het gaat erom dat je leert zijn.

Dat klinkt mooi, maar het gaat niet vanzelf. Meestal moet je tegen een grens oplopen: een relatiebreuk, burnout, midlifecrisis. Maar als je inziet dat het erbij hoort en er een nieuwe levensfase is aangebroken, dan kun je verder met de tweede helft van je leven.

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid zijn zo veel mensen toegekomen aan de levensvragen van die tweede helft van het leven. De beste helft, volgens theoloog en gastprediker Arjan Broers. ‘Of in ieder geval de helft waar het echt om gaat.’

In drie bijeenkomsten verkennen we de levensvragen van de tweede helft. We proberen elkaar wijzer te helpen worden. Dat betekent: te groeien tot mensen die niet bang zijn voor hun eigen schaduw en die iets te geven hebben. We gebruiken er Bijbelse en andere metaforen bij.

Dit is de eerste avond: Het gaat over worden en zijn.

Aan de hand van de rijke jongeling (Mattheüs 19,16-30) stellen we onszelf de vraag: wat heb je verzameld en wat ben je geworden? En wat is je vraag op dit punt in je leven, in je tweede helft?

Opgeven bij Olga Wagenaar tot en met uiterlijk zondag 8 april – owagenaar39@gmail.com