foto-links

raamdom-gr

De beste helft van je leven – over wijsheid met Arjan Broers

Datum/Tijd
di 15-05-2018 / 19:30 - 21:30


Eerst  moet je iemand worden. Je leert, streeft, bouwt, verzamelt en bereikt. Maar er komt een moment – meestal zo ergens na je 40e – dat je merkt dat je niet veel méér kunt worden. Het gaat erom dat je leert zijn.

Dat klinkt mooi, maar het gaat niet vanzelf. Meestal moet je tegen een grens oplopen: een relatiebreuk, burnout, midlifecrisis. Maar als je inziet dat het erbij hoort en er een nieuwe levensfase is aangebroken, dan kun je verder met de tweede helft van je leven.

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid zijn zo veel mensen toegekomen aan de levensvragen van die tweede helft van het leven. De beste helft, volgens theoloog en gastprediker Arjan Broers. ‘Of in ieder geval de helft waar het echt om gaat.’

In drie bijeenkomsten verkennen we de levensvragen van de tweede helft. We proberen elkaar wijzer te helpen worden. Dat betekent: te groeien tot mensen die niet bang zijn voor hun eigen schaduw en die iets te geven hebben. We gebruiken er Bijbelse en andere metaforen bij.

Dit is de derde en laatste avond: Weten en wijsheid en jij

Wat we wijsheid noemen heeft te maken met een rijker kennen dan alleen dat van je denkhoofd. Daar hebben we vaak al een idee van, maar meestal vrij onbewust. Een avond over of wat we te geven hebben.