foto-links

raamdom-gr

De beste helft van je leven – over wijsheid met Arjan Broers.

Datum/Tijd
di 24-04-2018 / 00:00


Eerst  moet je iemand worden. Je leert, streeft, bouwt, verzamelt en bereikt. Maar er komt een moment – meestal zo ergens na je 40e – dat je merkt dat je niet veel méér kunt worden. Het gaat erom dat je leert zijn.

Dat klinkt mooi, maar het gaat niet vanzelf. Meestal moet je tegen een grens oplopen: een relatiebreuk, burnout, midlifecrisis. Maar als je inziet dat het erbij hoort en er een nieuwe levensfase is aangebroken, dan kun je verder met de tweede helft van je leven.

Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid zijn zo veel mensen toegekomen aan de levensvragen van die tweede helft van het leven. De beste helft, volgens theoloog en gastprediker Arjan Broers. ‘Of in ieder geval de helft waar het echt om gaat.’

In drie bijeenkomsten verkennen we de levensvragen van de tweede helft. We proberen elkaar wijzer te helpen worden. Dat betekent: te groeien tot mensen die niet bang zijn voor hun eigen schaduw en die iets te geven hebben. We gebruiken er Bijbelse en andere metaforen bij.

Dit is de tweede avond: Vallen is een zegen.

‘Geen ander teken zal u gegeven worden dan het teken van de profeet Jona’, zegt Jezus. (o.a. Mattheüs 12,38-41). Een avond over waar we op onze grenzen stoten en wat die ons te zeggen hebben.

De volgende en laatste avond is op 15 mei.