foto-links

raamdom-gr

Concerten Caecilia Camerata o.l.v. Jasper de Waal

Datum/Tijd
za 09-10-2021 / 19:00 - 22:00


Zaterdag 9 oktober 19:15u

Zaterdag 9 oktober 21:00u

 

Programma

– Mozart – Sinfonia Concertante

Solisten: Jeroen Salm (klarinet), John Adams (hobo), Maarten Theulen (hoorn), Christiaan Vogels (fagot)

  • Schubert – Symfonie nr. 5

 

Dirigent Jasper de Waal over dit programma:

“Schuberts 5e symfonie is een briljant en prachtig werk: vrolijk, optimistisch en bevrijdend met veel jeugdige energie. Deze populaire symfonie mag natuurlijk niet ontbreken in het repertoire van Caecilia Camerata. Uitvoeringen die ik mocht spelen onder leiding van maestro Bernard Haitink zijn inspirerend geweest en een lichtend voorbeeld voor mij. En heel trots mag ik zeggen dat we ook Mozart’s Sinfonia Concertante gaan uitvoeren met blazerssolisten uit eigen gelederen! Kortom: een programma dat ons op het lijf geschreven is!”

 

Jasper de Waal, dirigent

Naast een zeer geslaagde carrière als solo-hoornist bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest is Jasper de Waal ook actief als dirigent. Intensieve studie bij Jan Stulen, zijn grote repertoirekennis en jarenlange muzikale input op het hoogste niveau maken hem een interessante en bevlogen dirigent.

Hij dirigeerde in Nederland succesvol het Noord Nederlands Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuid Nederland. In 2014 maakte Jasper zijn internationale debuut bij Philharmonica de Stat Transilvania in het Roemeense Cluj, waar hij wegens groot succes direct werd teruggevraagd. Als hoornist is Jasper nog steeds actief op het hoogste niveau in het Chamber Orchestra of Europe. Daarnaast is hij hoofdvakdocent Hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan het Royal Northern college of Music in Manchester.

 

 

Caecilia Camerata

Het ensemble Caecilia Camerata heeft als doel gepassioneerde musici met een carrière buiten de muziekwereld de kans te geven om samen op hoog niveau muziek te maken. De naam is ontleend aan de heilige Caecilia, die volgens de legende uit een voorname Romeinse familie afkomstig was. Ze vond troost in de muziek en stierf de marteldood omstreeks 230. Ze werd patrones van de muziek, instrumentenmakers en zangers. De toevoeging ‘Camerata’ duidt allereerst op het karakter van het orkest – het is een kamerorkest waarin ieders inbreng van belang is. Daarnaast verwijst het ook naar het woord kameraden (vrienden); de orkestleden zijn zowel liefhebbers van muziek als (muziek)vrienden. In Caecilia Camerata zoeken zij, allen afkomstig uit verschillende orkesten, enkele malen per jaar naar een energieke, gepassioneerde gezamenlijke uitvoering onder de zeer inspirerende leiding van Jasper de Waal. Een variëteit aan werken zijn in de afgelopen jaren werken gespeeld: van Mozart, Haydn en Beethoven tot Strauss, Brahms, Bruckner en Ravel. Vaak met aansprekende solisten. Doel is steeds om de muzikale kern van de muziek te bereiken en die te delen met het publiek.

Toegang

Kaarten à € 15,- verkrijgbaar via orkestleden, via caecilia.camerata@gmail.com

en aan de zaal.

Bezoekers worden geplaceerd met 1,5m afstand tussen huishoudens.