foto-links

raamdom-gr

Collegium Musicum speelt Tchaikovsky en Taneyev

Datum/Tijd
vr 21-06-2019 / 20:15 - 22:00


Het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum brengt Russische muziek uit de late 19e eeuw.

Een prachtig programma staat u te wachten! Laat u meevoeren door het verhaal van de Syrische monnik ‘St. John of Damascus’ geschreven door Sergei Taneyev. Zijn dramatische hiernamaals wordt afwisselend beschreven door een eeuwig stille rust en het hectische leven van de overlevende. Dit stuk wordt gevolgd door de bekende Symfonie no. 4 van Tchaikovsky. Hierin beschrijft hij het leven in vier delen: het lot, zijn kindertijd, de onbezorgdheid en zijn land, Rusland. Een prachtig en dramatisch werk!

L.S.K.O. Collegium Musicum is een Leidse studentenvereniging, opgericht in 1936. Collegium Musicum bestaat uit een symfonieorkest, een grootkoor en een kamerkoor. Onder inspirerende leiding van dirigenten Gerrit Maas (koor) en Jeppe Moulijn (orkest) worden jaarlijks op hoog niveau ten minste twee grote concertseries gegeven, in december en in juni.

Kaarten zijn aan de deur te koop of online te bestellen. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.collegiummusicum.nl of http://www.facebook.com/lsko.collegiummusicum.