foto-links

raamdom-gr

Collecte voor de BLINDENSCHOOL MALANGALI in Sumbawanga – TANZANIA.

Datum/Tijd
za 26-03-2016 - zo 27-03-2016 / 22:00


De opbrengst van een eerdere collecte in 2012 heeft de school enorm geholpen in de aanschaf van speciaal materiaal voor de leerlingen evenals de medicijnen voor de Albino-kinderen.

 

De school heeft nu 41 meisjes en 49 jongens van 5 tot 15 jaar. Hiervan zijn er 55 albino.  Veel van deze Albino kinderen worden slechtziend of blind geboren en worden dikwijls door de ouders niet geaccepteerd of uit schaamte weg gehouden.  In de dorpen zijn deze kinderen vaak niet veilig. De medicijnmannen schrikken er niet voor terug deze Albino-kinderen te ontvoeren en/of te vermoorden. Ze beweren er goede medicijnen van te maken en andere geheimzinnige middeltjes.

Deze kinderen zijn – dankzij de hoge schoolmuren – gelukkig veilig in het internaat.  Vooral hier in zuid-west Tanzania zijn er zoveel blinde en albino-kinderen. De zon is ook een van hun vijanden. Hun lichaam maakt geen pigment aan dat hen moet beschermen. Vandaar dat ze zich voortdurend met zonnebrandcrême moeten insmeren en een hoed met brede rand moeten dragen. Deze zijn vaak heel moeilijk te krijgen. Vandaar dat hun huid vaak vol zit met wonden, die vooral heel pijnlijk zijn rond de mond. De regering verschaft wel zalf, maar nooit voldoende. Ook aan leermiddelen is er een enorm tekort, vooral wat betreft de braille boeken.

Voor dit internaat en school willen wij de medewerking van de Dominicusgemeente vragen door middel van een collecte. U kunt hiermee deze kinderen de mogelijkheid van een betere toekomst geven.

 

Giften kunnen worden overgemaakt op bankrekening NL54 ABNA 0522 9108 74 t.n.v. H.J.C. Blezer o.v.v. blindenschool Tanzania.