foto-links

raamdom-gr

Kennis van goed en kwaad – Colet van der Ven

Datum/Tijd
zo 22-02-2015 / 11:00


Er bestaan vele verhalen over het menselijk kwaad. Over, zoals Primo Levi dichtte, ‘de zwarte raad die de vreugde van de slaap beneemt, brood en wij bederft en iedere avond het hart bezwaart’. Wat zijn voorwaarden om – in dagelijkse en minder dagelijkse situaties – te kiezen voor het goede? En hoe kunnen wij ons bewustzijn scherpen, ons geweten scholen? Het goede nieuws van het verhaal van de zondeval is dat met de kennis van goed en kwaad ook de vrijheid in het leven werd geroepen.
Lezing: Genesis 3
Colet van der Ven houdt de overweging.

De extra collecte is vandaag bestemd voor een project van de Stichting Melanie. Uw bijdrage wordt speciaal gevraagd voor DE BOUW VAN EEN WERK- PLAATS VOOR DE PRODUCTIE VAN AARDEWERK KOOKSTOVEN VOOR GEHANDICAPTE VROUWEN IN.

Door de productie van kookstoven hebben 30 gehandicapte vrouwen in Kenia een inkomen en kookt de gemeenschap goedkoper. Deze groep vrouwen is begonnen met het maken van jiko’s (aardewerk kookstoven), maar heeft te weinig materiaal en werktuig- en om een serieuze productie te ontwikkelen. Er is weinig brandhout in de omgeving, waardoor de vraag naar brandhout-zuinige jiko’s groot is; een afzetmarkt is daarom verzekerd.