foto-links

raamdom-gr

Cantatrix & Concerto d ‘Amsterdam samen in de Matthäus Passion o.l.v. Erik van Nevel

Datum/Tijd
vr 18-03-2016 / 19:00 - 23:00


Vanaf het openingskoor tot het slotkoor ben je in een wereld van lijden, verraad, overgave en menselijk onvermogen. Geen vrolijke thema’s maar Bach weet het zo aangrijpend en ontroerend mooi te vertellen, dat je de concertzaal gelouterd verlaat. Zelden wist een componist in één werk zoveel ontroerend mooie melodieën te verwerken. Het is maar een van de redenen die de eeuwigheidswaarde van dit werk verklaren.

Cantatrix en Concerto d’Amsterdam hebben in de loop van de jaren een hechte band opgebouwd. Al vaker was Bachs passiemuziek het samenbindende element in die samenwerking.

Koor en orkest zijn voortreffelijk op elkaar ingespeeld, wat extra bijdraagt aan de zeggingskracht van Bachs monumentale Matthäus-Passion.

Dit jaar wordt het een speciale uitvoering onder de bevlogen leiding van de barokspecialist bij uitstek; Erik van Nevel.

Evangelist: Nico van der Meel, Christus: Pierre Mak, Countertenor: Michael Chance,

Bas: Robbert Muuse, Tenor: Kevin Skelton, Sopraan: Katharine Fuge.

Dirigent: Erik van Nevel.

 

Concerto d ‘Amsterdam begeleidt het geheel op authentieke instrumenten.

Dat Cantatrix Bach op imponerende wijze kan uitvoeren bleek in Italië, waar ze met het motet “Lobet den Herrn” de 1e prijs op een prestigieus concours behaalden.

Informatie en tickets:  http://www.cantatrix.nl/

(06-51213471) (vroegboekkorting tot 1-1-2016)