foto-links

raamdom-gr

Cantatrix: Bach en de Noorderlingen

Datum/Tijd
za 11-03-2017 / 20:15 - 22:15


SAMSUNG CSC

De motetten van Johann Sebastiaan Bach behoren tot de absolute hoogtepunten in de polyfone kunst. Ze vormen geen samenhangende cyclus of iets soortgelijks. Ze zijn geschreven tussen 1723 en 1729 voor uiteenlopende gelegenheden en zijn verschillend van structuur en stijl. Hoewel de motetten totaal verschillend zijn van structuur hebben ze gemeen dat ze veel worden uitgevoerd rondom Pasen.

Zo niet de Noorderlingen

Het programma herbergt niet voor niets de term de “Noorderlingen”.

Hiermee wordt aandacht besteed aan de ongeëvenaarde rijkdom, creativiteit, van koorzang, compositie, cultuur en klank van onze noordelijk buren.

Met dit programma wordt het “muzikale bewijs” geleverd dat de muziek van alle tijd is. Dit programma heeft de titel “Bach en de Noorderlingen” omdat er een spanningsveld wordt gecreëerd tussen oude en nieuwe muziek, verschillende stijlen, talen en culturen en ook verrassende overeenkomsten.

Cantatrix is ervan overtuigd dat ook dit programma zal resulteren in een onderhoudend concert voor een zo breed mogelijk publiek.

Medewerking wordt verleend door: Basso continuo: Vincent van Laar (orgel), Maria Vahervuo (cello), Hendrik-Jan Wolfert (cello). Strijkkwartet: Cypresses Quartet en vele anderen.

Tickets €15:   www.cantatrix.nl    06-51213471