foto-links

raamdom-gr

Caecilia Camerata o.l.v. Jasper de Waal presenteert: Muzikale hoogtepunten voor strijkorkest

Datum/Tijd
zo 04-10-2020 / 14:00 - 17:00


Concerten Caecilia Camerata o.l.v. Jasper de Waal
presenteert: Muzikale hoogtepunten voor strijkorkest

Zondag 4 oktober om 14:00u en om 16:00u

Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar in de voorverkoop, via dit formulier (als u op de link klikt wordt u doorgeleid naar een bestelformulier). Mocht het concert onverhoopt worden afgelast, dan ontvangt u uw ticketkosten retour.

Programma:
– Antonín Dvořák – Nocturne
– Ottorino Respighi – Antiche Arie e Danze – Suite nr. 3
– Johannes Bernardus van Bree – Allegro voor 4 strijkkwartetten
– Dimitri Sjostakovitsj – Kamersymfonie op. 110a

Het openingswerk van dit concert brengt je al meteen in romantische sferen: de Nocturne van Dvořák luistert als een lange liefdesverklaring. Daarna volgen de Antiche Arie e Danze van Respighi. Het Allegro voor 4 strijkkwartetten van Van Bree dat volgt, is een vrolijk intermezzo. En voor wie dacht dat Bach met zijn BACH-motief de enige componist was die zijn eigen naam in een muzikaal motief verwerkte: je hebt het mis! We laten je tot slot horen hoe ook Sjostakovitsj dat deed, in de schrijnende Kamersymfonie, gebaseerd op zijn 8e strijkkwartet. Let maar op: het motief bestaat uit de noten D-Es-C-B (of in het Duits -D-Es-C-H, wat staat voor zijn intitialen (Д. Ш.) in Duitse spelling (D. Sch.).

Caecilia Camerata
Kamerorkest Caecilia Camerata heeft als doel gepassioneerde musici met een carrière buiten de muziekwereld een kans te geven om samen op hoog niveau muziek te blijven maken. De naam verwijst naar de patrones van de muziek, instrumentenmakers en zangers: Caecila. De toevoeging ‘Camerata’ duidt allereerst op het karakter van het orkest – het is een kamerorkest waarin ieders inbreng van belang is. Daarnaast verwijst het ook naar het woord kameraden (vrienden); de orkestleden zijn zowel liefhebbers van muziek als (muziek)vrienden.

Jasper de Waal
Naast een zeer geslaagde carrière als solo-hoornist bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest is Jasper de Waal ook actief als dirigent. Hij dirigeerde in Nederland o.a. het Noord Nederlands Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuid Nederland. In 2014 maakte Jasper zijn internationale debuut bij Philharmonica de Stat Transilvania in het Roemeense Cluj, waar hij wegens groot succes direct werd teruggevraagd. Als hoornist is Jasper nog steeds actief op het hoogste niveau in het Chamber Orchestra of Europe. Daarnaast is hij hoofdvakdocent Hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan het Royal Northern college of Music in Manchester.