foto-links

raamdom-gr

Bijzonder Jubileumconcert Westerkamerorkest

Datum/Tijd
vr 26-01-2018 / 20:00 - 22:30


Het Westerkamerorkest in Amsterdam bestaat dit seizoen 20 jaar en viert dat met een bijzonder jubileumprogramma!

Jubileumconcert amsterdam 2018k
Het orkest zal de Eerste Symfonie van de Nederlandse componist Bernard Zweers (1854-1924) ten gehore brengen. Bernard Zweers was een Nederlandse componist die zijn hele leven in Amsterdam heeft gewerkt.

Tijdens zijn leven een gevierd componist, maar ook was hij docent en directeur van het Conservatorium van Amsterdam. Helaas is zijn werk na zijn dood grotendeels in vergetelheid geraakt.

Voor zover bekend is deze symfonie nooit eerder door een amateurorkest uitgevoerd. Het is prachtig Nederlands cultureel erfgoed dat het verdient om weer gespeeld en gehoord te worden.

Tevens zal het orkest in samenwerking met 3 talentvolle jonge musici het Tripelconcert van Beethoven spelen. Ook dit werk staat zelden op het programma in de Nederlandse concertzalen, en wordt beschouwd als -onterecht- ondergeschoven werk van Beethoven. De drie solisten bij dit concert zijn: Mariëlle van Luijk (viool), Gied van Oorschot (cello) en Duco Burgers (klavier).

Het Westerkamerorkest is opgericht in 1997 en is sindsdien het enige amateurorkest in Amsterdam West. Het staat sinds oprichting onder de bezielende leiding van dirigent Taco de Vries.

Toegang: €12,50 en €5,- tot 13 jaar

Meer informatie:  www.westerkamerorkest.nl