foto-links

raamdom-gr

Bijzonder concert door koor en accordeonorkest

Datum/Tijd
za 25-11-2017 / 20:00 - 22:00


Flat International Jazz Day FlyerHet Nederlands Symfonisch Accordeonorkest (NSAO) en het Amsterdamse Hollands Vocaal Ensemble (HVE) geven een concert onder de titel Au Coeur de l’Art – Parijs als inspiratie voor componisten. Het programma bevat werken van diverse componisten waaronder Ravel, Poulenc en Piazzolla. De verrassende combinatie van koor en accordeonorkest is te ervaren in een arrangement van ‘Messe Solennelle’ van Louis Vierne en ‘Le Cortège d’Orphée’ van Carlos Michans. Het concert is een bijzondere en gedurfde samenwerking tussen het NSAO en het HVE uit Amsterdam en vindt plaats vanwege het 10-jarig bestaan van het NSAO.

Nederlands Symfonisch Accordeonorkest
Het NSAO staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher. Het accordeonorkest bestaat uit geselecteerde accordeonisten uit het hele land. Het gezelschap voert op hoog niveau bijzondere muziek voor accordeonorkest uit, waarbij altijd de artisticiteit op de eerste plaats komt. Het orkest wil in binnen- en buitenland een voorbeeld zijn voor andere accordeonorkesten. Kernwoorden zijn daarbij kwaliteit, vernieuwing en eigentijds. Bovendien wil het orkest het accordeonorkest in het algemeen promoten en de vooroordelen daarover wegnemen. Het orkest is daar de afgelopen 10 jaar goed in geslaagd.

Hollands Vocaal Ensemble
Het HVE uit Amsterdam is een kamerkoor voor gevorderde zangers. Het koor stelt zich ten doel een uitgebreid koorrepertoire onder de aandacht van een groot en breed publiek te brengen. Het repertoire omvat daarom werken uit alle mogelijke stijlperiodes, bekende werken en minder bekende werken. Het ensemble staat onder leiding van Fokko Oldenhuis.

Kaartverkoop
Kaarten € 12,50/ € 10,- (CJP, stadspas, 65+) zijn online te koop via www.nsao.nl 
Aan de kassa (op de dag zelf): € 15,-/€ 12,50

Dit concert vindt ook plaats op vrijdag 24 november in de Nicolaïkerk te Utrecht om 20.00 uur.
Online www.nsao.nl en Au Coeur de l’Art concert 25 november