foto-links

raamdom-gr

Bijeenkomst Tent of Nations

Datum/Tijd
za 25-09-2021 / 14:00 - 16:30


‘We refuse to be enemies’

Zaterdag 25 september is er een bijeenkomst voor allen die geïnteresseerd zijn in de toestand rondom de Tent of Nations en Palestina, georganiseerd door Hanne Wilzing van de Diaconie, Adinda en Sofie van ‘Ontmoet Palestina’ en Chris de Leeuw.

Waar?: kerkzaal van de Maarten Lutherkerk, Dintelstraat 134, van 14.00-16.30 uur

In 2012 is een groep Dominicusgangers op bezoek geweest bij Tent of Nations en hebben daar o.a. bomen geplant.  Chris heeft er in de nieuwste Dominicuskrant over geschreven – en over de situatie nu, met het bericht dat er in mei een brand aangestoken is bij de Tent of Nations waardoor ruim duizend olijf-, amandel- en vijgenbomen zowel als hun wijngaard vernietigd zijn. Ook de boompjes die de Dominicusbezoekers destijds met hard hakken in de droge grond zelf geplant hebben zullen er wel niet meer zijn.

Brand in de boomgaard en de wijngaard van de Tent of Nations

Het is een moeilijke tijd voor Daoud Nassar en zijn familie. Uit hun Facebook pagina de woorden:
“We are people of the resurrection! We have to stand up and start acting, continue to rebuild what was destroyed, and replant the trees of hope for generations to come.”

Het programma omvat: per video informatie van Daoud Nassar, een korte speech van Carolien Roelants (Midden-Oosten expert en journalist NRC), gesprek over de huidige situatie en de mogelijkheden onze solidariteit te tonen en natuurlijk de afsluitende borrel met Palestijnse hapjes!

Chris hoopt dat een aantal van jullie komen. Misschien zijn tegen die tijd de coronabeperkingen opgeheven, maar voor alle zekerheid graag opgeven bij chrisdeleeuw@antenna.nl.

Wie weet tot dan !
namens Chris de Leeuw,

Frederik Lobbrecht