foto-links

raamdom-gr

Barock Sommer met Simon Murphy, altviool

Datum/Tijd
vr 03-09-2021 / 20:15 - 22:00


Tijdens dit concert kunt u genieten van de prachtige muziek van de Tsjechische componist Paul Wranitzky. Hij was bevriend met Mozart, Beethoven en Haydn, en zijn symfonieën zijn dan ook onmiskenbaar geïnspireerd door het sprankelende Wenen uit die tijd. Wranitzky schreef bovendien populaire opera’s en werd zeer gewaardeerd door het hof. Kortom, destijds een beroemde componist.

Van Joseph Haydn zelf voeren wij ook weer een schitterende symfonie uit. Haydn vormt een rode draad in de programmering van Barock Sommer; deze grootse componist schreef een keur aan swingende, gepassioneerde, altijd meeslepende muziek.

Deze beide symfonieën worden geflankeerd door het concert voor altviool en orkest van Wilhelm Hauff, een Nederlandse componist van Duitse komaf. Het is onze dirigent Simon Murphy gelukt om de bladmuziek op te duiken uit oude archieven, zodat deze schitterende muziek nu voor het eerst sinds tweehonderd jaar weer te horen zal zijn waarbij Simon zelf als solist optreedt.

Simon is internationaal befaamd en weet door zijn inspirerende en positieve houding ons als orkest boven onszelf te laten uitstijgen. Hij is specialist in de uitvoeringspraktijk van de vroeg-klassieke periode, zeg maar van de zonen van Bach tot aan Mozart en Haydn. Simon is dus zelf ook barok-altist en geeft heel veel aanwijzingen om authentiek te spelen. We spelen met speciale klassieke strijkstokken. Hierdoor spat de energie er altijd vanaf! Beleef ook één van onze concerten, welkom!

Programma:      Symfonie in A op. 11/3 van Paul Wranitzky (1756-1808)

Concert voor altviool en orkest van Wilhelm Gottlieb Hauff (1750-1816), jawel Nederlander

Symfonie nr. 74 in Es gr. van Joseph Haydn (1732-1809)

Kaarten kosten 13 euro, 10 euro voor stadspas en 7 euro cjp/student

Informatie en verkoop kaarten: www.barock-sommer.nl