foto-links

raamdom-gr

Amsterdamse Händelvereniging: G.F. Händel JEPHTHA – een drama in woord en muziek

Datum/Tijd
zo 11-11-2018 / 15:30 - 17:00


JEPHTHA – een drama  in woord en muziek

jeptha poster final 1.5_

… een belofte aan God

… een duivels dilemma

… een offer

In 1751 componeert Händel zijn laatste- en schitterende oratorium JEPHTHA!

Jephtha, zoon van een prostitué, krijgsman met een bedenkelijke reputatie en uitgestoten door zijn familie wordt gevraagd de strijd aan te voeren tegen de Ammonieten, die Israël sinds jaar en dag overheersen.

Jephtha stemt toe onder voorwaarde dat hij Israël ook na een zege mag leiden. Hij doet een overijlde belofte aan God dat, als hij de Ammonieten verslaat, hij het eerste wat hem uit zijn huis tegemoet komt als brandoffer tot de Here zal brengen.

Jephtha zegeviert en bij zijn terugkeer wordt hij, tot zijn verbijstering, als eerste begroet door zijn dochter Iphis, zijn enig kind! Iphis schikt zich in haar lot en vraagt twee maanden respijt om haar jeugd en maagdelijkheid te bewenen.

Een duivels dilemma! Jephtha wil zijn belofte aan God houden maar, geen enkele belofte staat boven de wet van God en een Engel grijpt in. Iphis mag in maagdelijkheid verder leven!

De Amsterdamse Händelvereniging heeft zich in de concertuitvoering van Jephtha geconcentreerd op de twee hoofdrolspelers Jephtha en zijn dochter Iphis. Een verteller vertelt het verhaal en het koor geeft commentaar op de gebeurtenissen door verschillende rollen te vervullen, onder andere die van de Israëlieten, de priesters en de maagden.

De rollen van Jephtha en Iphis worden gezongen door twee prachtige jonge solisten, begeleidt door een orkest van overwegend jonge musici.

Wij nodigen u heel graag uit om dit bijzondere concert te komen beluisteren!

Toegang: € 22,50 (voorverkoop, stadspas, CPJ €20)

Kaartverkoop via: www.amsterdamsehaendelvereniging.nl