foto-links

raamdom-gr

Amsterdamse Bachvereniging

Datum/Tijd
zo 19-11-2017 / 16:00 - 17:45


flyer najaarsconcABVDe Amsterdamse Bachvereniging brengt een heel divers programma. Het ene stuk is nog mooier dan het andere, allemaal geschreven tussen eind 17e en eind 18e eeuw.

Natuurlijk wordt ook J.S. Bach gezongen, die in zijn motet ”lobet den Herrn ”een psalmtekst van niet meer dan 20 woorden omtovert in een geweldig muzikaal spektakel.

Er staat ook een prachtig stuk van de nog jonge Mozart op de lessenaar. Hij componeerde op slechts vijf woorden uit Psalm 89 (Misercordias Domini cantabo in aeternum)- Uw barmhartigheid zal ik bezingen tot in de eeuwigheid.

Haydn had een beetje haast lijkt het, met zijn “Missa brevis”. Om tijd te besparen worden in de langste onderdelen van de mistekst het Gloria en Credo, de verschillende regels tegelijkertijd gezongen door de verschillende koorstemmen.

Tevens zing het koor werken van de minder bekende Antonio Caldara en Dietrich Buxtehude, een van de leermeesters van Bach.

Het koor staat onder de bezielende leiding van Cor Brandenburg met begeleiding van barokensemble Arx Ardens en als solist de sopraan Åsa Olsson.

Komt genieten van deze heerlijke muziek!

Info: www.bachamsterdam.nl

Toegang: 17,50€ , in voorverkoop en Stadspas 15€