foto-links

raamdom-gr

Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio

Datum/Tijd
zo 09-12-2018 / 16:00 - 18:00


Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio speelt een schitterend programma met rising star Ella van Poucke op de cello! Voor de pauze klinkt de vijfde symfonie van Jean Sibelius; een symfonie waarin de componist vliegende zwanen over een winters Finland verklankte. Na de pauze Dvoraks epische Celloconcert met een van de grootste talenten van het moment. Ella van Poucke was in 2017 artist in residence van het Grachtenfestival.
concert zon 9 dec
Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio werd in 1934 opgericht door een groet gedreven musici. Het eerste volwaardige concertprogramma in 1938 werd uitgevoerd in Theater Bellevue. In 1942 speelde Con Brio voor het eerst op het podium van het Concertgebouw. Sindsdien werden programma’s gespeeld met coryfeeën uit het Nederlandse muziekleven zoals Willem Andriessen, Christiaan Bor, Caroline Kaart, Ronald Brautigam, Theo Olof en Emmy Verhey. In de afgelopen jaren soleerden de aanstormende generatie zoals Laetitia Gerards, Nicolas van Poucke en Pieter van Loenen. Het orkest speelt op diverse Amsterdamse podia als Filmmuseum Eye, Paradiso, het Muziekgebouw, Tuchinsky en in diverse prachtige kerken die Amsterdam rijk is. Het orkest werkt ook samen met koren en toneelspelers

Ella van Poucke, geboren in 1994 in Amsterdam, begon op zes jarige leeftijd met cello spelen aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Later vervolgde zij haar studie aan het conservatorium van Amsterdam. Op 10 jarige leeftijd maakte Ella haar debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelt ze in alle belangrijke concertzalen van Sinds september 2009 studeert Ella aan het Kronberg Academy in Duitsland, waar ze les krijgt van professor Frans Helmerson. Deze studies worden mogelijk gemaakt door het Opel/Schaefer Stipendium. Ook wat het volgen van masterclasses betreft zit Ella niet stil. Zo heeft ze al aangeschoven bij Bernhard Greenhouse, Gidon Kremer, Andras Schiff, Torleif Thedeen, Arto Noras, Nathaniel Rosen, Laurence Lesser, Timothy Eddy, Anner Bijlsma, Menahem Pressler Mischa Maisky, Yuri Bashmet, Gary Hoffman en leden van het Emerson Quartet.

Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio
Willem de Bordes, dirgent
Ella van Poucke, cello

Sibelius: Symfonie Nr. 5, Op. 82

Dvořák: Cello Concerto, Op. 104

Voor meer informatie, neem contact op met Marjon Lindeboom via: marjonlindeboom@ziggo.nl
En kijk op onze website: https://www.con-brio.nl