foto-links

raamdom-gr

Allerzielenherdenking omgekomen vluchtelingen aan de Europese grenzen

Datum/Tijd
zo 07-11-2021 / 15:00 - 17:00


– zondag 7 NOVEMBER in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam –

Op zondag 7 november, vindt om 15.00 uur in de Mozes en Aäronkerk (Waterlooplein 207 Amsterdam) de jaarlijkse oecumenische herdenking plaats van vluchtelingen die afgelopen jaar omkwamen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking nemen hun verhalen een belangrijke plaats in. De theologe Manuela Kalsky zal de toespraak verzorgen. Verder werken voorgangers uit verschillende kerken mee. De herdenking wordt afgesloten met een processie naar de Amstel, waar bloemen worden uitgestrooid om de overledenen te gedenken.

Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Aan hen denken wij en hun namen worden genoemd, opdat zij niet vergeten worden.

Voorafgaand aan de herdenking vindt in het Huis van Sant’ Egidio, Waterlooplein 205, om 13.30 u. een informatie-bijeenkomst plaats over het migratiebeleid van de EU en de gevolgen daarvan. Spreker is prof. Thomas Spijkerboer, hoogleraar Internationaal Recht aan het VU. Hij verricht toonaangevend onderzoek op het terrein van het Nederlandse, Europese en internationale migratie- en vluchtelingenrecht. Voor die informatiebijeenkomst is het nodig om aan te melden via info@diaconie.org.

De herdenking wordt dit jaar georganiseerd door
de Raad van Kerken Amsterdam
het Jeannette Noëlhuis
de Protestantse Diaconie
Gemeenschap van Sant’Egidio

Zie ook de agenda van de Raad van Kerken Amsterdam