foto-links

raamdom-gr

Adopteer een peer! Collecte t.b.v. St. Waterdragers- Nepal

Datum/Tijd
zo 24-04-2016 / 11:30 - 11:45


Stel je voor…

Je woont in een afgelegen dorp in de bergen van Nepal

Je moest als kind aan het werk, waardoor je als volwassene nog steeds analfabeet bent net als bijna 50% van de mensen in je dorp.

Maar je hebt een droom; goed onderwijs voor je kinderen zodat zij een betere toekomst krijgen.

 

De bevolking van Nalang, een dorp aan de voet van de Annapurna, realiseerde in 2009 haar droom.

Met eigen handen en middelen bouwden ze hun school. Ze richtten een stichting op en bedachten tevens een plan om de school zo snel mogelijk zelfstandig en zonder ondersteuning te kunnen laten functioneren; de aanplant van een perenboomgaard!

De school begint deze week aan haar zevende seizoen en heeft inmiddels 280 leerlingen.

En in oktober verwacht de bevolking de eerste opbrengst van de peren.

 

De Nederlandse Stichting Waterdragers ondersteunt vanaf eind 2009 de school en bedacht het project ‘adopteer een peer’ om deze ondernemende gemeenschap financieel te helpen op weg naar de zelfstandigheid.

Wij hielpen met aankoop van de grond en betalen voorlopig nog mee aan de salarissen, het onderhoud van de school en de perenboomgaard.

 

Voor € 5,00 adopteert u een perenboom in Nepal. En met de symbolische aankoop van een boom, helpt u een bijzondere en ondernemende gemeenschap naar een betere toekomst.

Bankrekening: NL68 RABO 0315 2193 43 t.n.v. St. Waterdragers o.v.v. Adopteer een peer. Website: www.stichtingwaterdragers.nl