foto-links

raamdom-gr

Actie ‘Groen licht’ op de Internationale Dag van de Mensenrechten

Datum/Tijd
vr 10-12-2021 / Hele dag


De Dominicus, als lid van de Raad van Kerken Amsterdam, ondersteunt van harte de oproep van de Werkgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken in Nederland om u aan te sluiten bij de actie ‘Groen licht’ op vrijdag 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten.
De actie is een initiatief van de Vereniging van asielrechtadvocaten.

In Polen hangen bewoners langs de grens een groen licht aan hun huis als teken dat migranten in nood daar terecht kunnen voor hulp. Sommigen van hen durven het groene licht niet meer aan te doen uit angst voor repercussies door Poolse autoriteiten.
De Vereniging van asielrechtadvocaten roept ons allen die mensenrechten een warm hart toe dragen op, om op 10 december een groen licht voor of achter het raam van zijn of haar woning/kantoor te plaatsen of zijn of haar kerkgebouw groen te laten oplichten.

Meer informatie – met praktische aanwijzing voor het maken van een groene lamp – op de website van de asieladvocaten: ‘Actie Groen Licht’

Meewerkende organisaties zijn o.a.: Groen Links (landelijk), Mediamatic, PVDA (landelijk), Popupkerk, D66 (landelijk), Pakhuis de Zwijger, Christen Unie (landelijk), Stichting Dominicanenklooster Zwolle, Volt Nederland, We Gaan Ze Halen, Stichting Vluchteling,  Tinkebell Foundation, Defence for Children, Humanistisch Verbond, Vluchtelingenwerk Nederland, AOVA, ASKV, VTU, UAF, Platform Wereldburgerschap Valkenburg, COC, De Goede Zaak, Protestantse Diaconie Amsterdam, SOS Moria, Beroepsorganisatie Kunstenaars, MiGreat, INLIA…
en …jij?

Meer informatie is ook te vinden op:
https://groenlicht2021.nl/
https://www.raadvankerken.nl/nieuws/2021/11/raad-van-kerken-steunt-actie-groen-licht/
https://www.inlia.nl/nl/nieuws/1227/actie-groen-licht-voor-vluchtelingen-aan-de-grenzen-van-de-eu