foto-links

raamdom-gr

Kerstavond vieringen 2022: Langer kijken

Datum/Tijd
za 24-12-2022 / 19:00 - 23:45


Overweging: Marcel Elsenaar

Op Kerst-avond zijn er 2 kerkdiensten:
De eerste viering begint om 19.00u.
Deze dienst is geschikt voor families met kinderen. er zal een kerstspel zijn en een kindernevendienst voor de kleinere kinderen.
Na de dienst is er een Zoom-bijeenkomst voor de bezoekers thuis – klik daarvoor hier.

De tweede viering begint om 22.00u.

Kerstmis, daar zien we naar uit: een feest van licht in duisternis, een stille nacht . Er is veel nostalgie, herinnering aan vroeger, momenten vervuld van die vrede die in deze nacht is begonnen. Kunnen we dat doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen, oog in oog met de verschillende crises die onze wereld in haar greep houdt? Er is zoveel onrecht, zoveel oorlog, zoveel zorg over onze planeet. Misschien juist nu.
Kerstmis nodigt ons uit om een beetje opnieuw geboren te worden, onze hele menselijkheid te activeren door verhalen te lezen en te zingen. Dat doen we samen, we hebben elkaar daarvoor nodig. Kom daarom met velen. Juist nu moeten we samenkomen, en oog krijgen voor wat onaanzienlijk is als een pasgeboren kind in een stalletje in Bethlehem, als een jong twijgje aan een oude stronk waar niemand meer naar om kijkt.
Kerstmis daagt ons uit om opnieuw te kijken, langer te kijken, onze blik te verwijden. Om vervolgens te handelen naar die brede blik waarin ieder mensenkind telt, waarin verleden heden en toekomst ons iets laten voelen van de eeuwige die leven geeft, vrede geeft, elk moment opnieuw.

Voor de kerstavonddiensten moeten kaarten gekocht worden – klik hier voor informatie.

Beide vieringen zullen te bekijken of beluisteren zijn via internet, zowel tijdens de diensten als later.
Klik daarvoor hier