foto-links

raamdom-gr

1ste Bart Robbers-lezing: Moderne profeten over toekomst religie in de stad

Datum/Tijd
zo 09-10-2016 / 14:00 - 18:00


Stephan Sanders en Mirjam Sterk in eerste Bart Robbers-lezing

Moderne profeten over toekomst religie in de stad

Hoe ziet de stedelijke samenleving er uit over vijftig jaar en welke rol speelt religie daarin? Hierover spreken twee moderne profeten – Stephan Sanders en Mirjam Sterk – zich uit op de eerste Bart Robbers-lezing, zondag 9 oktober in het Bijbels Museum in Amsterdam. Sanders, filosoof, columnist en schrijver en Sterk, oud-politica en directeur van MEE, werpen hun eigenzinnige blik op de toekomst en zoals het profeten betaamt, sparen zij daarbij de gevestigde orde niet. Welke stad op de berg ontstaat er in hun ogen? Hoe is het toeven in hun Bijbels Jeruzalem en wat kunnen kerken en andere religieuze instanties van hun profetie leren? Musicus en songwriter Jeroen Zijlstra zorgt voor de muzikale omlijsting van de middag. 

Eigenwijs, joviaal en verbindend – dat was Bart Robbers ten voeten uit. Kenmerkend was ook zijn veelzijdigheid: hij was onder (veel) meer actief als gemeenteraadslid, bestuurder en kerkelijk inspirator. In januari 2015 kwam hij door een tragisch ongeval om het leven en liet hij een grote leegte na in de Amsterdamse samenleving. Omdat deze tijd behoefte heeft aan de verbindende geestkracht van mensen zoals Bart Robbers is het idee voor de lezing ontstaan.

De Bart Robbers-lezing is een initiatief van de Vermeulen Brauckman Stichting, het Bijbels Museum en de Protestantse Kerk Amsterdam.

Praktische informatie

Bart Robbers-lezing, zondag 9 oktober, 14.30 uur (deur open 14.00 uur), Bijbels Museum, Herengracht 366 in Amsterdam. Na afloop (rond 16.00 uur) is er een borrel en gelegenheid het museum te bezoeken. Toegang € 10,00 inclusief koffie, drankje en museumbezoek, museumkaarthouders en studenten betalen € 5,00. Opgeven gewenst via rsvp@bijbelsmuseum.nl

IMG_7238-uitsnede_lowress