foto-links

raamdom-gr

do 08-12-2022

Wandelen in stilte

Het is weer tijd voor een mooi stiltewandeling. We gaan een rondje Twiske lopen, rondom de Stootersplas, ongeveer 9 km, zeer afwisselend.
We verzamelen 11.30 uur in het centrum van Oostzaan. En daar is ook het einde.


Voor informatie en opgave: Margriet Goddijn, 020-6361805, m.m.goddijn@hetnet.nl

 


za 10-12-2022

Muzikale Kerst met het Amsterdams Opera Koor

Op zaterdagmiddag 10 december van 15.30 tot 17.30 uur geeft het Amsterdams Opera Koor een sfeervol najaarsconcert. Voor de pauze schitterende delen uit opera’s, na de pauze muziek om in kerststemming te komen. Solisten zijn sopraan Alessandra Marangon en bariton Ago Verdonschot. Begeleiding door Hans Schellevis op de vleugel . Algehele muzikale leiding Ago Verdonschot. Toegangsprijs € 25,-. Kaarten vanaf 15.00 uur bij de kassa. Info: www.operakoor.nl.

 

 


za 10-12-2022

Vocoza zingt ‘Bright Stars Singing’

Kamerkoor Vocoza zingt een knisperend adventsconcert waarin licht muziek wordt

Een winternacht als verse sneeuw. De stilte van een afgelegen heideveld. Kraakheldere frisheid die zich uitstrekt tot de hemel. En dan een lied gezongen zo zuiver als glas. Tintelend van alle kanten als zuiver kristal. Engelen…? Of de sterren zelf?

De ster is de ster in een nieuw vocaal programma van Kamerkoor Vocoza. De ster als baken en richtingwijzer, de ster als signaal van een nieuwe tijd, de ster als teken van hoop. Natuurlijk in de adventstijd, en zeker nu in een tijd vol oorlog, crisis en conflict.

We brengen een hoopvol en alleszins sprankelend programma met zowel moderne als klassieke koormuziek.

Modern, zoals Noel: Christmas Eve 1913 waarin Mäntyjärvi een geestverruimende ervaring op een verlaten heuvel beschrijft. Net als Ešenvalds in Stars, begeleid door zingende glazen. Stránnoye Rozhdestvóvídevshe van Sviridov beschrijft hoe we zélf uiteindelijk engelen worden na de vreemde geboorte van Christus. De O-antifonen worden in een carol gegoten door de hedendaagse componiste Forbes L’Estrange.

Klassiek maar minder bekend renaissancewerk rond advent klinkt van De Wert (Vox in Rama), Monteverdi (Rutilante in nocte) en Sweelinck (Ab Oriente). En in de adventstijd mag ook best het verlangende dubbelkorige motet Komm, Jesu, komm klinken van Bach.

Loop met ons mee naar die verlaten heuvel en dompel je onder in de klank van heldere sterren die zingen.

Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op www.vocoza.nl/concert/2212

Kaarten kosten € 15,00 (CJP en Stadspas € 12,50). Er geldt een vroegboekkorting van € 1,50 voor reservering op de website


zo 11-12-2022

Kerk: Laat ons bidden

3e zondag van Advent, serie ‘geloven in stilte en gebed’

Lezing: Psalm 42 en Filippenzen 4: 4-7
Overweging door Henk Hillenaar

Het gebed kan de enige plaats in je leven zijn waar je ‘alles over jezelf zegt’. Bij een verborgen God is wat je zegt immers veilig. Als je die moed hebt en zo een helderder en zelfs gelukkiger mens wordt, ontdek je steeds weer dat de God tot wie je bidt net als jijzelf verandert. En misschien ook dat bidden het meest zinvol en waarachtig is wanneer je het samen doet, bijvoorbeeld in de Dominicus.

Voorbeden We vinden het fijn om u te betrekken bij de voorbeden. Is er iets dat u bezighoudt, dat u in de voorbeden genoemd zou willen zien? Graag uw reactie, uiterlijk zaterdagmiddag ovv ‘voorbede’ & datum, via ‘voorbeden@dominicusamsterdam.nl

Na de dienst kunnen degenen die de dienst thuis volgen aansluiten bij de Koffie-via-Zoom.
U kunt de diensten via internet volgen: klik daarvoor hier

 


zo 11-12-2022

Kerstkaartenactie Amnesty

Het is inmiddels al een traditie geworden! In het kader van “De Dag van de Rechten van de  Mens” (10 dec.), organiseren wij op 11 dec. weer een Kerstgroeten-actie.

Bij de Amnesty-tafel (achterin de kerk) zullen dit jaar kaarten liggen voor gewetensgevangenen, moedige mensen, die we op deze wijze kunnen steunen:

Aleksandra Skochilenko, Rusland. Zij kwam in actie tegen de Russische invasie in Oekraïne. Ze verving prijskaartjes in een supermarkt in Sint-Petersburg door kleine etiketten met informatie over het bombardement op het theater in Marioepol in Oekraïne, waar velen omkwamen. Ze werd aangeklaagd wegens ‘het verspreiden van valse informatie over het Russische leger’. Dit is een nieuw misdrijf dat de Russische regering in maart 2022 haastig in het wetboek van strafrecht opnam. Op die manier willen de autoriteiten ervoor zorgen dat Russen geen kritiek uitoefenen op de invasie van Oekraïne. Als Aleksandra wordt veroordeeld dreigt een celstraf van 10 jaar.

Chow, China. Mensenrechtenadvocaat, mede-organisator van de jaarlijkse herdenking voor de slachtoffers van het bloedbad in 1989 op het Tiananmenplein van Peking, waarbij duizenden vreedzame demonstranten werden doodgeschoten die opriepen tot hervormingen. Chow is opgepakt en kreeg een celstraf van 2 jaar.

Nasser Zefzafi, Marokko. In 2016 begonnen vreedzame protesten in de stad van Nasser. Aanleiding was de dood van een visboer, die verpletterd werd door een vuilniswagen toen hij probeerde zijn vis eruit te halen die de autoriteiten in beslag hadden genomen. Velen demonstreerden vreedzaam om hun frustratie te uiten. Ze eisten verandering. Nasser speelde daarin een belangrijke rol. In 2017 werd Nasser opgepakt omdat hij de preek in een moskee onderbrak en de imam ervan beschuldigde als spreekbuis van de autoriteiten op te treden. Hij werd tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De kerstgroeten-kaarten zijn reeds voorzien van de naam van de genoemde personen. Op het schrijfgedeelte staat al een wens/groet in hun eigen taal.
Wij willen jullie vragen op deze kaarten je naam te plaatsen, met daaronder: Nederland. Eventueel nog een korte, persoonlijke groet/wens.
De werkgroep zal de kaarten voor elke gevangene apart verzamelen en in één enveloppe verzenden.
De kaarten (à 20 ct.) kunnen worden gekocht bij de Amnesty-tafel.

Zoals gebruikelijk zijn daar allerlei Amnesty-artikelen, o.a. kerstkaarten en kaarsen, te koop, waardoor de organisatie van Amnesty International wordt gesteund
Graag tot ziens!
Willy Sepers en Annemarie Rip

 

 


zo 11-12-2022

Koffie-via-Zoom

Na de dienst is er een Zoom-bijeenkomst voor diegenen die de dienst digitaal volgen om elkaar te zien en bij te praten (- we doen dit zolang er genoeg belangstelling voor is en het organisatorisch mogelijk is).

Vlak na de dienst, vanaf ca. 11.50, kunt u via de link hieronder binnenkomen in de Zoommeeting:
*klik hier voor de Zoom-meeting*

Een lid van de Zoom-groep zal u dan ontvangen en het gesprek begeleiden. Zodra er meer dan 10 deelnemers zijn zal de gastheer of gastvrouw de aanwezigen in een aantal kamers verdelen zodat u met wat kleinere groepen bij elkaar bent.

U heeft voor het gebruik van Zoom een laptop/tablet/pc/smartphone met microfoon en camera nodig. Mocht u hulp nodig hebben dan kunt u ons dat laten weten zodat we u in contact kunnen brengen met iemand die u per telefoon kan bijstaan – mailt u uw vraag en contactgegevens naar het secretariaat.


zo 11-12-2022

Wereldlichtjesdag 2022 - dag van het overleden kind

Op de tweede zondag van december is het Wereldlichtjesdag. Dan worden er overal ter wereld ’s avonds om zeven uur kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.
Of het nu om een stilgeboren kindje of een volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, of een lieve vriend bent.
Dit jaar willen we voor het eerst in de Dominicuskerk in Amsterdam daar gelegenheid voor bieden.
Als je een kaarsje wilt komen aansteken, is het fijn als je je van tevoren aanmeldt via onderstaande link. Zo kunnen we een kaarsje en een naamkaartje klaarleggen.
Aanmelden is ook nog mogelijk op de avond zelf bij binnenkomst.

Tijd: 19:00u (inloop 18:30u)
Plaats: Dominicuskerk, Spuistraat 12-18 (ingang: Korte Korsjespoortsteeg)

Aanmeld-link: https://bit.ly/3GDCaG8
Contact: wereldlichtjesdagamsterdam@gmail.com

Meer informatie? zie ook: Wereldlichtjesdag.nl

 


ma 12-12-2022

Meditatie op maandag

‘Het doel van mediteren is te kunnen leven’, zegt een zenmeester.
Leeg worden van wat ons bovenmate bezet houdt. Om vanuit een diepe bron nieuwe energie te putten, nodig voor onszelf en om te kunnen delen met anderen.

Wekelijks op maandag van 18 – 19 uur in de sacristie of in de kerk. Geen meditatie op 26 december. Bijdrage € 2,- per keer.

Voor informatie en opgave : Riet Spierings, 020-6842508, / 06-20804454,
mail: rietspierings@planet.nl


di 13-12-2022

Verdiepingsdinsdagen Advent 2022

In deze advent, de tijd van inkeer en verwachting van de komst van het licht, midden in de duisternis, proeven we in de vieringen op zondag van wat stilte en gebed ons te zeggen hebben.
De serie diensten deze Advent heet ‘Geloven in Stilte en Gebed’.
Graag bieden pastores Eva Martens en Arjan Broers opnieuw de verdiepingsdinsdagen aan, live in de pastorie aan de Spuistraat én online.
Het is fijn als je de viering van de zondag tevoren hebt meegemaakt, maar het hoeft niet.

Stilte kan iets bedreigends hebben, liever zorgen we voor drukte in ons leven of zelfs in onze huizen en winkelstraten.
Stilte kan kaal voelen of eenzaam. Toch zeggen alle wijzen dat ze essentieel is, dat er misschien zelfs iets van God in te ontmoeten is.
In de Dominicus merken we hoe intens gedeelde stilte kan zijn.
In die stilte kan ook gebed opborrelen – en dat is zo mogelijk nog spannender. Vaste formules, dat gaat nog wel, maar durf je in gebed te brengen wat er diep in je leeft?
En ga je het risico aan dat je, door je gebed heen, verandert?

De verdiepingsdinsdagen zijn een mengeling van meditatie, leerhuis en ontmoeting.

29 november 2022
6 december 2022
13 december 2022
20 december 2022

Steeds van 11.00u-12.30u live, Spuistraat 12a, Amsterdam (Pastoraatskamer)
En van 19.30u-20.30u online via zoom (u vindt de link tzt hier)

Graag aanmelden via werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl (vermeldt u  aub of u in de ochtend naar de pastorie of ’s avonds bij de Zoom-meeting wilt komen)


di 13-12-2022

Joods Leerhuis: Exodus

Behandeld wordt het boek Exodus.

We starten op dinsdagmiddag 20 september met een introductie op Joods leerhuis, vervolgens 4 en 18 oktober, 1 en 15 en 29 november, 13 december. De groep loopt door tot in het nieuwe jaar. De begeleiding is in handen van ds. Kees Schakel.
Koffie/thee staat klaar vanaf 12.30, we starten om 13.00 en eindigen om 15.30

Voor informatie en opgave Anne-Marie Hauer, 020-6452595, a_mhauer@hotmail.com, en Betsie Wessendorp, 020-6972128, piet.smit2000@planet.nl


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12