foto-links

raamdom-gr

di 04-10-2022

Joods Leerhuis: Exodus

Behandeld wordt het boek Exodus.

We starten op dinsdagmiddag 20 september met een introductie op Joods leerhuis, vervolgens 4 en 18 oktober, 1 en 15 en 29 november, 13 december. De groep loopt door tot in het nieuwe jaar. De begeleiding is in handen van ds. Kees Schakel.

Voor informatie en opgave Anne-Marie Hauer, 020-6452595, a_mhauer@hotmail.com, en Betsie Wessendorp, 020-6972128, piet.smit2000@planet.nl


wo 05-10-2022

Meditatiekring 'In de ruimte van de stilte'

In de traditie van alle wereldreligies, ook in het christendom, bestaat een rijke ervaring met meditatie; het zoeken naar stilte. Wanneer je mediteert leer je te ontspannen en los te komen van dagelijkse onrust en krampachtigheid. Zo kan er zicht komen op iets wat groter is dan je zelf en om eerbied vraagt. We doen dat door stiltemeditatie, tekst, beweging en muziek.

Met ingang van 7 september tweewekelijks op woensdag in de even weken van 19.30 – 21.30 uur in de Grote Zaal. Geen meditatie op 28 december. Bijdrage € 2 per keer. Met ingang van 21 september kunnen zich nieuwe mensen aanmelden.

Voor informatie en opgave: werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl

 


wo 05-10-2022

Vrouwenlichaam in verandering

‘De overgang, dat is eigenlijk een spirituele zwangerschap’, zei eens een wijze oude dominee.

Het vrouwenlichaam en daarmee ook haar leven is voortdurend in verandering. We komen veel duiding tegen van dat soort processen, maar veelal klinken die heel medisch, of psychologisch. De spirituele kant blijft vaak onderbelicht, terwijl die juist het perspectief kan geven op wat er in die onzekere tijden tot bloei wil komen.

In deze gespreksgroep verkennen we met teksten en bezinningsoefeningen de binnenkant van de lichamelijke, sociale en spirituele werkelijkheid van onze levensfase. We spreken, schrijven en zwijgen er samen over.

Vrouwen van alle leeftijden zijn welkom. Er is plaats voor 12 deelnemers.
Elke 1ste woensdag van de maand om 19.30 uur in de pastoraatskamer. Bijdrage € 3,– per keer voor koffie/thee.
Je meldt je aan voor de hele cyclus, dus niet per keer. Natuurlijk kun je best een avond missen. Maar wel fijn als je laat weten als je niet komt.

Aanmelden bij Eva Martens, 06-49393935, evalmmartens@gmail.com.


vr 07-10-2022

50+ ontmoetingsgroep

De kern van de Dominicus 50+ groep is steeds: samen komen met aandacht voor elkaar.

Onze activiteiten lopen uiteen van elkaar vertellen over de gedachten over het leven, samen mediteren, samen zingen, een boek of film bespreken, samen op stap gaan tot samen creatief bezig zijn met schilderen en tekenen. De begeleiding is wisselend.

Elke 1ste vrijdag van de maand in de Grote Zaal van 14:00 – 16.30 uur. Bijdrage € 1 voor koffie/thee.

Voor informatie en opgave: Marie-José Goedmakers, 06-24967664, m.j.a.goedmakers@me.co

 

 


za 08-10-2022

Nieuwe Mannheim Orkest onder leiding van vaste dirigent Quentin Clare

Het Nieuwe Mannheim Orkest is een jong en dynamisch projectorkest gebaseerd in de regio Leiden. Het biedt jonge amateurs en (semi-)professionele musici de kans om op hoog niveau te musiceren, onder leiding van dirigent Quentin Clare. Het orkest treedt regelmatig op met jonge solisten, waaronder violiste Rosanne Philippens die voor Mannheim soleerde in Brahms’ Vioolconcert, Tobias Borsboom met Rachmaninoffs Paganini-rapsodie en Lisa Jacobs in het Vioolconcert van Erich Korngold.

Programma
Wagner – Prelude en Karfreitagszauber uit Parsifal (arr. Rogier Brand)

Tsjaikovski – Symfonie nr 5

Nieuwe Mannheim Orkest o.l.v. Quentin Clare

Prijzen en tickets: zie www.nmko.nl/shop/

(foto: Sjoerd Huisman)


zo 09-10-2022

Kerk: God van vergelding

2e dienst in de serie ‘Woede’

Lezing: Psalm 58
Overweging door Janneke Stegeman

God van vergelding, verschijn in luister, geef de hoogmoedigen hun loon, zegt Psalm 94 En Psalm 58: ‘verheugd is de rechtvaardige als hij vergelding ziet.’ Het idee dat de Levende een God van vergelding is, is moeilijk te verdragen. Dat vond ook de Kroatische theoloog Miroslav Volf. Maar hij was ook getuige van oorlogsgeweld in het voormalig Joegoslavië. Het bracht hem tot de overtuiging dat gelovig leven met ervaringen van grof geweld God vraagt dat vergelding uiteindelijk van God komt.
Ergens, ooit, moeten wie kwaad doen worden gestraft. Toch?

Voorbeden We vinden het fijn om u te betrekken bij de voorbeden. Is er iets dat u bezighoudt, dat u in de voorbeden genoemd zou willen zien? Graag uw reactie, uiterlijk zaterdagmiddag ovv ‘voorbede’ & datum, via ‘voorbeden@dominicusamsterdam.nl

Na de dienst kunnen degenen die de dienst thuis volgen aansluiten bij de Koffie-via-Zoom.
U kunt de diensten via internet volgen: klik daarvoor hier


zo 09-10-2022

Koffie-via-Zoom

Ook vandaag willen we na de dienst via Zoom bijeenkomen om elkaar te zien en bij te praten  (we doen dat zolang er genoeg belangstelling voor is en het organisatorisch mogelijk is).

Vlak na de dienst, vanaf ca. 11.50, kunt u via de link hieronder binnenkomen in de Zoommeeting:
*klik hier voor de Zoom-meeting*

Een lid van de Zoom-groep zal u dan ontvangen en het gesprek begeleiden. Zodra er meer dan 10 deelnemers zijn zal de gastheer of gastvrouw de aanwezigen in een aantal kamers verdelen zodat u met wat kleinere groepen bij elkaar bent.

U heeft voor het gebruik van Zoom een laptop/tablet/pc/smartphone met microfoon en camera nodig. Mocht u hulp nodig hebben dan kunt u ons dat laten weten zodat we u in contact kunnen brengen met iemand die u per telefoon kan bijstaan – voor een volgende keer. U kunt dat aangeven via: dit formulier of belt of mailt u het secretariaat.


zo 09-10-2022

Wereldliteratuur

Lezen van romans is als reizen, want tijdens die tochten maken we kennis met andere mensen. Zij leven in culturen of landen die soms nauw verwant zijn aan de onze, maar soms uitermate vreemd voor ons zijn. We dwalen door onbekende landschappen en verdiepen ons in andere geschiedenissen. Teruggekeerd wisselen we onze ervaringen met elkaar uit. Reist u mee in uw verbeelding? Doe dan mee met deze gespreksgroep Wereldliteratuur.
Vandaag lezen we van Chimamanda Adichie uit Nigeria: Paarse Hibiscus ( 2003, 246 pp)

Aanmelden en meer informatie bij Leo van Zoen via mail: franando@ziggo.nl

De bijeenkomsten zijn op zondag 9 oktober en 27 november van 13 – 15 uur in de Grote Zaal en de cyclus loopt door in het nieuwe jaar.
Er wordt thee gedronken rond 14 uur. Bijdrage € 15,– per cyclus, graag te voldoen door overschrijving naar NL54 TRIO 0781 4849 01 t.n.v. L.H.F. van Zoen o.v.v. gespreksgroep 2022-’23.


zo 09-10-2022

Caecilia Camerata met Bruckner, Wagenaar en Schumann

Op zondagmiddag 9 oktober speelt Caecilia Camerata een heerlijk romantisch programma! Het concert opent met de monumentale ouverture in G van Anton Bruckner. Dan volgt het schitterende, verstilde Larghetto van de Nederlandse componist Johan Wagenaar, met uit eigen gelederen een hobo-solist met een fluwelen toon: Felix van Veldhoven. Als slotstuk hoort u de wervelende 2e symfonie van Robert Schumann. Het geheel staat onder leiding van vaste dirigent Jasper de Waal.

Programma
Bruckner – Ouverture in G
Wagenaar – Larghetto voor hobo

Schumann – Symfonie nr. 2

Uitvoerenden
Caecilia Camerata
Dirigent: Jasper de Waal
Solist: Felix van Veldhoven (hobo)

Praktische informatie

Zondagmiddag 9 oktober om 15:30u in de Dominicuskerk. De deur gaat open om 15:00u.
Toegang: € 20,- aan de deur, € 15,- voorverkoop via orkestleden. Kinderen t/m 12 jaar € 7,50.
Zie voor meer informatie ook onze website: www.caeciliacamerata.nl of onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/CaeciliaCamerata.

 

 

 


ma 10-10-2022

Meditatie op maandag

‘Het doel van mediteren is te kunnen leven’, zegt een zenmeester.
Leeg worden van wat ons bovenmate bezet houdt. Om vanuit een diepe bron nieuwe energie te putten, nodig voor onszelf en om te kunnen delen met anderen.

Wekelijks op maandag van 18 – 19 uur in de sacristie of in de kerk. Geen meditatie op 26 december. Bijdrage € 2,- per keer.

Voor informatie en opgave : Riet Spierings, 020-6842508, / 06-20804454,
mail: rietspierings@planet.nl


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12