foto-links

raamdom-gr

ma 24-02-2020

Meditatie op maandag

Elke maandagavond is er gelegenheid om in stilte te mediteren. Na afloop wordt – met wie dat wil – gezamenlijk theegedronken. Hierbij kan kort van gedachten worden gewisseld. Iemand die geïnteresseerd is, kan zich op elk moment aansluiten na vooraf even contact te hebben opgenomen.

Begeleiding: Riet Spierings

Geen meditatie in de maanden juli en augustus en op tweede Paasdag en tweede Pinksterdag.

Op dit moment is de meditatiegroep vol, er kunnen geen deelnemers meer bij.

Informatie en opgeven: Olga Wagenaar – werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl

Bijdrage € 2,- per keer


di 25-02-2020

Joods leerhuis: Leviticus

Leviticus: Over heiliging van het leven in al zijn facetten.

Bijbellezen met hart, ziel en verstand: dat is wat we doen bij het Joods Leerhuis. Samen lezen we komend jaar het boek Leviticus, waarin eredienst en het thema ‘Heiligheid’ centraal staan. We lezen ook de daarbij behorende profeten, psalmen en commentaren van grote Joodse denkers. Onze aanpak is zó dat de eigen vragen en ervaring van de deelnemers over het gelezene uitgangspunt voor de gesprekken zijn. Hierdoor worden deze oude teksten naar onze tijd gehaald en blijken verrassend actueel te zijn! We starten op 24 september met een introductiebijeenkomst,waarin we de werkwijze en begrippen van het Joods Leerhuis uiteenzetten

Max. aantal deelnemers 20. Men is niet verplicht elke dinsdagmiddag aanwezig te zijn.

Begeleiding: ds. Kees Schakel

Informatie: Anne-Marie Hauer (a_mhauer@hotmail.com) en Betsie Wessendorp (piet.smit2000@planet.nl)

Bijdrage: €50  (voor kopieën en koffie/thee)


di 25-02-2020

Bijbellezen - Lucas een reisverhaal

Het evangelie naar Lucas

Na het lezen van de Handelingen der apostelen en brieven van Paulus aan de gemeenten van Galatië en Rome, keren we terug naar het leven van Jezus. We doen dat aan de hand van Lucas, die ook het boek Handelingen der apostelen schreef. Lucas heeft Jezus niet meegemaakt, maar is wel nauw verbonden met de apostel Paulus en maakt gebruik van eerdere getuigenissen van ooggetuigen en geschriften over Jezus, zoals het Marcusevangelie, maar ook van een verzameling met uitspraken van Jezus (de zogenaamde Q-quelle). Opvallend in het Lucasevangelie is de vorm van “de weg” van Galilea naar Jeruzalem, die ons ook de vraag stelt welke weg wíj te gaan hebben. We gaan met elkaar op onderzoek uit hoe Lucas het leven van Jezus voor het voetlicht brengt en hoe wij daar zelf tegen aan kijken. We doen dat één avond met een inleiding van Janneke Stegeman  (op 1-10) met tussentijdse sprekers en verder aan de hand van Juut Meijer, Betsie Wessendorp en Anne-Marie Hauer.

De avonden zijn open voor een ieder die een of meerdere keren wil meelezen.

We lezen deze avond: : Lucas 19: 28 – 22: 6; Thema: Onderweg naar Jeruzalem: de intocht en toespraak over de val van Jeruzalem en de komst van de Mensenzoon

In de grote zaal van de pastorie. Aanbellen Dominicus – Spuistraat 12a

Contactpersoon:  Anne-Marie Hauer e-mail: a_mhauer@hotmail.com
Kosten:  € 5 per avond voor koffie/thee en kopieën

 


wo 26-02-2020

Aswoensdagviering

In de kerk is er een viering om half 8

We verbranden verdroogde palmtakjes en zegenen elkaar met as, symbool van vergankelijkheid. 

U kunt het palmtakje dat u verleden jaar met Palmzondag kreeg meebrengen. Voor wie dat niet (meer) heeft, zijn er palmtakjes beschikbaar.

Voorganger: Marcel Elsenaar


do 27-02-2020

repetitie Dominicuskoor

In de Dominicus zingen we lekker veel. Teksten van onder andere Huub Oosterhuis, Jannet Delver, Gerard Swüste, Sieds Prins en Juut Meijer op muziek gezet door Bernard Huijbers, Thom Jansen, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Mariette Harinck. Meer informatie lees je hier.

Het koor zingt iedere zondag en repeteert iedere donderdagavond onder leiding van Arjan van Baest. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicus. Zo nu en dan treden we op bij vieringen en bijeenkomsten elders. De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20-22 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur.

Het koor staat altijd open voor nieuwe zangers en zangeressen. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom om op donderdag een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.


za 29-02-2020

Labyrinth

Op 29 februari a.s. wordt een labyrint georganiseerd in de Dominicuskerk – een speciale dag en wij maken dit een speciale dag voor jou!

We willen de vraag stellen: wie ben je, hoe laat jij je kennen en hoe wil je gekend zijn. Dans en meditatie zullen ondersteunend zijn bij het verdiepen van deze vragen, waarna je het labyrint loopt.

Om 10.30 uur is de kerk open en staat koffie en thee klaar. Om 11.00 uur beginnen we met het labyrint. Om 13.00 ronden we af.
Opgeven kan bij Els van Tol: labyrint-dominicus@kpnmail.nl of bij Marianne Keisers:  035-7721758

 


zo 01-03-2020

Kerk

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.

Zodra de webredactie meer informatie heeft ontvangen vindt u dat op deze plek.

 


zo 01-03-2020

Gemeentemiddag: The Sound of Music

Blijft u zondag 1 maart na de viering wat langer in de kerk?
De Beleidsraad nodigt op die middag alle bezoekers van de Dominicus uit voor een een gemeentemiddag:

DE ROL VAN MUZIEK IN ONZE VIERINGEN

Juut Meijer, Marcel Elsenaar, Arjan van Baest en Evert van Merode nemen ons mee op een wandeling door de rituelen van de liturgie. De betekenis van de liturgische riten zal worden toegelicht met behulp van het verhaal van de Emmaüsgangers, maar de nadruk ligt op samen beleven daarvan in de muziek, de liederen die we vaak of maar heel soms gebruiken. Een verkenning van de manier waarop je een ritueel beleeft en wat het met je doet.

U bent en jullie zijn allemaal uitgenodigd voor deze middag die start met een lunch om 12.30 uur, brood meenemen hoeft dus niet.

Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot 15 uur. Deelname is gratis en opgave vooraf hoeft niet.

Voor meer informatie mail Mirjam Nieboer, mnieboer@planet.nl

 


zo 01-03-2020

Gespreksgroep Wereldliteratuur

Over het lezen van romans wordt wel gezegd, dat je dan een reis maakt, niet ruimtelijk, maar in de ruimte van je hoofd.  In deze gespreksgroep reizen wij de hele wereld rond. Onderweg maken we kennis met andere mensen die leven in andere, ons vaak onbekende culturen of vroegere tijden dan de huidige. We  dwalen door onbekende landschappen en leren andere geschiedenissen kennen. Teruggekeerd kunnen we nagenieten door onze ervaringen uit te wisselen met onze reisgenoten.We gaan ervan uit, dat iedere reiziger zoveel mogelijk tracht het te bespreken boek van tevoren te lezen en zich er een idee van te vormen.

Vandaag wordt het boek ‘Het hart is een eenzame jager’ van Carson McCullers besproken.

De volgende bijeenkomst is op 26 april

Plaats: grote zaal van de pastorie. Bijdrage voor thee in de pauze: euro 2.


ma 02-03-2020

Meditatie op maandag

Elke maandagavond is er gelegenheid om in stilte te mediteren. Na afloop wordt – met wie dat wil – gezamenlijk theegedronken. Hierbij kan kort van gedachten worden gewisseld. Iemand die geïnteresseerd is, kan zich op elk moment aansluiten na vooraf even contact te hebben opgenomen.

Begeleiding: Riet Spierings

Geen meditatie in de maanden juli en augustus en op tweede Paasdag en tweede Pinksterdag.

Op dit moment is de meditatiegroep vol, er kunnen geen deelnemers meer bij.

Informatie en opgeven: Olga Wagenaar – werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl

Bijdrage € 2,- per keer


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10