foto-links

raamdom-gr

Even voorstellen – nieuw lid BR: Jan Lassche

Mijn naam is Jan Lassche en sinds kort mag ik deel uit maken van de Beleidsraad van de Dominicus. Het aandachtsveld dat ik heb is Beheer.

Ik ben 57 jaar en werk als teamleider op een VMBO-school. Ben getrouwd met Stella. We hebben drie kinderen waarvan de jongste twee nog thuis wonen. Maar binnenkort zal de volgende uitvliegen i.v.m. werk en studie in de VS. We wonen in Amsterdam, maar ik ben een geboren en getogen Tukker.

Jan Lassche

Toen ik voor de Beleidsraad werd gevraagd had ik zo wel mijn bedenkingen. Uiteindelijk kom ik nog niet zo lang in de Dominicus. Een aantal maanden nadat ik de Dominicus frequent ging bezoeken brak de coronacrisis uit. Ik heb nog wel het laatste Open Huis mee mogen maken. Toen ik daar rondliep dacht ik: als de kerk in deze tijd nog iets wil of kan betekenen dan moet het er zo uit zien.

Hoewel nog niet bekend met alle gewoontes en gebruiken in de Dominicus voelt deze kerk en gemeente wel als een thuis. Een kerk waar je niet eens hoeft te geloven! Geweldig toch. Zelf heb ik een protestantse achtergrond en boven mijn kerkelijke weg kun je de titel plaatsen ‘van (gereformeerd) vrijgemaakt tot vrijzinnig’. Wat me destijds opviel is dat in deze kerk zo mooi en uit volle borst wordt gezongen. Gelukkig mag dat nu weer. Maar je bent van gereformeerde huize of niet: dus voor mij doet de toespraak het ‘m.

Je kunt me overigens af en toe achter in de kerk vinden omdat ik meehelp bij de beeldregistratie van de diensten. Niet dat ik van filmen enige kaas heb of had gegeten, maar onder het motto “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” (Pippi Langkous) heb ik me destijds aangemeld. De online diensten zijn inmiddels een onmisbaar onderdeel van de Dominicusgemeente geworden.

Tot zover deze korte introductie, voel je vooral vrij om me aan te spreken in de Dominicus.