foto-links

raamdom-gr

Een tussendoortje vanuit de beleidsraad

Afgelopen zondag was ik in de kerk bij de viering en daarna bij de koffie . Heerlijk om er te mogen zijn en weer een live kerkdienst mee te maken. We mochten zelfs heel zachtjes zingen van Arjan, en dat gezoem klonk werkelijk als hemelse muziek!
Die koffie was onverwacht maar natuurlijk heerlijk. Gezellig even een praatje maken met iemand die je anders nooit meer spreekt. Zo verging het mij ook totdat ons gesprek opeens gestoord werd door een khv’er ofwel een kerkhulpverlener. ‘Jullie staan nogal dicht bij elkaar’ fluisterde hij. Het was hem aan te zien dat hij het vervelend vond om zo in te breken in ons praatje. En zo helemaal niet des Dominicus op zondag. Maar hij had natuurlijk volkomen gelijk.
Voor mij een ‘les’ en wellicht voor anderen een herinnering, om voor elkaar te zorgen en zo natuurlijk ook voor onszelf.

Ik wil hierbij een mooi succes noemen in het werk van onze coördinator verhuur, Jan Pieter de Jong. In deze coronatijd heeft de verhuur van de kerk praktisch stilgelegen en daardoor hebben we veel inkomsten gemist. Maar langzamerhand komt het leven buiten de kerk ook weer op gang. Bijzonder is dat Jan Pieter nieuwe huurders heeft gevonden voor de kerk, en wel in grote koren en orkesten die vanwege de anderhalve meterregel niet in hun eigen repetitieruimte passen. Onze kerk is groot genoeg om afstand te kunnen nemen van elkaar, en dat is dus een zegen voor ons als gemeente. Zo repeteren nu het Nederlands Kamerorkest en het Popup Choir Amsterdam bij ons!

Fijn dat we elkaar weer mogen ontmoeten in de kerk, met zo’n honderd personen tegelijk. Het uitnodigingssysteem dat door de beheercommissie is gevonden blijkt goed te werken. Ik hoorde van diverse kanten hoe bijzonder het wordt gevonden om ‘uitgenodigd’ te worden in plaats van aan de beurt te zijn of iets dergelijks. Er zit natuurlijk wel zo’n systeem van ieder op z’n beurt achter, maar de taal van die beurt voelt als een hartelijk welkom. En dat is ook precies de bedoeling!

Daarom wens ik ons allen graag tot ziens in onze Dominicus!

Namens de beleidsraad,

Joanne Kruijswijk Jansen

Helaas heeft de voorbereidingsgroep die zich o.a. bezighoudt met de organisatie van de vieringen moeten besluiten om geen koffie meer te schenken. Dit in verband met de toename van het aantal besmettingen in
Amsterdam.