foto-links

raamdom-gr

Dromen van vrijheid

Aanstaande zondag 16 augustus staat de dienst in de Dominicus in het teken van ‘Dromen van vrijheid’. Lieke van Duin schreef het boek met Truus Huizenga, die tussen haar 9e en 12e jaar met haar moeder, broers en zusjes in drie Jappenkampen is geweest. Verhalen van een uit elkaar gerukt gezin en moeilijke omstandigheden, maar ook van inventiviteit, solidariteit en zorg voor elkaar.
Tijdens deze dienst herdenken we dat het dit weekend 70 jaar geleden is dat Nederlands-Indië bevrijd werd van de Japanners en dat de Tweede Wereldoorlog ook in Azië voorbij was.

Tijdens de zomerdiensten wordt in de Dominicus niet gepreekt, maar staat steeds een bepaald boek, lied, dichter, doener of denker centraal. Dit keer dus ‘Dromen van vrijheid’, waaruit door tieners zal worden voorgelezen.
Na afloop is het boek te koop en zijn Truus en Lieke aanwezig om bij een kop koffie na te praten en eventueel te signeren.

De dienst begint om 11.00 uur en je bent hartelijk welkom, ook als je ‘niks van je geloof’ bent. Adres: Spuistraat 12, ingang Korte Korsjespoortsteeg, 7 minuten lopen van station Amsterdam Centraal.

Donderdag 6 augustus vond in een stampvolle zaal in het Museon bij de presentatie van ‘Dromen van vrijheid’ plaats.
Sandra Reemer nam het eerste exemplaar van ‘Dromen van vrijheid’in ontvangst
Foto’s van deze presentatie zijn gemaakt door Margo van der Wal en Frederike Galle-Dunk en kunt u vinden op onze facebookpagina.

Aanstaande zondag 16 augustus staat de dienst in de Amsterdamse Dominicuskerk in het teken van ‘Dromen van vrijheid’….

Posted by Dominicuskerk on donderdag 13 augustus 2015