foto-links

raamdom-gr

Dominicus (digitaal) in de schijnwerpers

Eind vorig jaar kreeg de Dominicusgemeente het verzoek van fotograaf David Langerak om bij wijze van experiment 360 graden foto’s te maken van de Dominicuskerk. De BC heeft dat toen toegestaan op voorwaarde dat wij het beeldmateriaal mochten gebruiken. Dit was geen probleem. Afgelopen maandag ontvingen wij het resultaat van de opnames en de link naar de locatie op zijn website. Zie hiervoor: Dominicus Church – Architecture in 360 Degrees (360-architecture.com) Onze kerk wordt op deze website gepresenteerd naast onder meer andere monumentale iconen als de Beurs van de Berlage en sanatorium Zonnestraal.

Het is een prachtige manier om ons kerkgebouw, waarvan het bestaan nog steeds een goed bewaard geheim blijkt te zijn, meer bekendheid te geven.

In dit kader is het tevens interessant om te weten dat er voor de tentoonstelling ‘De Golvende Lijn’ over het werk van Christie van der Haak, die sinds afgelopen zaterdag te zien is in Cuypershuis in Roermond, ook opnames zijn gemaakt. Zie voor deze tentoonstelling de website: Cuypershuis Roermond is hét museum over architect Cuypers.
Deze in opdracht van het museum gemaakt opnames focussen vooral op de ornamentiek. Ons kerkgebouw wordt in de film gepresenteerd naast onder meer de interieurs van theater Tuschinsky, het American Hotel en het Scheepvaarthuis (nu hotel Amrath). Op de tentoonstelling zijn tevens enkele foto’s van het interieur van ons kerkgebouw te zien. Ook worden hier de originele door Cuypers ontworpen wandbekleding van de Ridderzaal in Den Haag getoond. De tentoonstelling loopt tot 5 maart 2023, dus u heeft nog ruimschoots de tijd om deze te bezoeken.

Zo komt de het gebouw van de Dominicuskerk, die als een van de best bewaard gebleven Cuyperskerken kan worden gezien, steeds meer in de belangstelling te staan.

Richard Harmanni (BC)