foto-links

raamdom-gr

Dominicus de komende maanden

Hoe gaan we als Dominicusgemeente de komende maanden om met de vieringen, de groepsactiviteiten en de verhuur?

Die vraag stond centraal in een breed beraad met deelnemers uit de diverse besturen en werkgroepen dat afgelopen dinsdag is gehouden via zoom. De wensen en meningen zijn gehoord en er tekent zich een route voor de komende maanden af. Een voorbereidingsteam werkt dit nu verder uit en de Beleidsraad gaat erover in beraad.
Misschien ben je vooral benieuwd wanneer er weer vieringen met publiek zullen zijn. In het brede beraad hebben we geconstateerd dat dit nog veel voeten in de aarde heeft. Dus het antwoord is helaas: voorlopig nog niet. Het idee is, om in de zomer te gaan experimenteren met vieringen met een oplopend aantal bezoekers. Dan kom je uit bij vragen over veiligheid en hygiëne, maar ook: hoe selecteer je op een eerlijke manier wie wel en niet mag komen?

Ook voor het gebruik van kerk en pastorie voor groepsactiviteiten, werkgroepvergaderingen en verhuur zijn we druk bezig maar kunnen we nu nog geen concrete datum geven. We maken een protocol dat we breed zullen delen en dat alle werkgroepen die voor activiteiten de kerk en pastorie nodig hebben binnen afzienbare tijd zullen ontvangen.

We zijn ons er steeds meer van bewust dat een terugkeer naar een ‘normaal’ van voor de corona-crisis er nog lange tijd niet inzit. En dat vraagt van ons erkenning, acceptatie, samenwerking en inventiviteit. Erkenning en acceptatie: want we hadden het zo graag anders gezien. Samenwerking, want alleen als al we ons straks aan het protocol houden kunnen we op een veilige manier weer bij elkaar komen – en inventiviteit: laten we vooral blijven zoeken naar meer mogelijkheden om samen de Dominicus gestalte te geven, digitaal of anders!

Voorlopig blijven we elkaar dus online ontmoeten bij de zondagse viering en in de koffiezoom met Eva na afloop. We verwachten dat we in de volgende nieuwsbrief met concrete stappen kunnen komen. De boodschap voor nu is: we zijn er volop mee bezig en houden je op de hoogte!

En heb je een goed idee? Mail het ons via secretariaat@dominicusamsterdam.nl.

De voorbereidingsgroep,
Mirjam Nieboer (BR), Rienk Theisens, Rieke Hart (BC), Eva Martens (Pastores), Jan Pieter de Jong, Frederik Lobbrecht (Verhuur & Secretariaat)

PS. Ben je technisch niet zo bedreven, dan kun je hulp krijgen bij het beluisteren van de online viering en/of het meedoen aan de ‘zoom’ na afloop. Laat dit svp weten via het secretariaat: secretariaat@dominicusamsterdam.nl