foto-links

raamdom-gr

Dirigent van Dominicuskoor werkt mee aan project: Dromen op muziek

Droomconcert als grande finale van ‘Dromen op muziek’, op zondagmiddag 2 december.

De Stichting Muziek Nu zet zich in voor nieuwe muziek voor professionals en amateurs en presenteert deze op een fantasievolle manier aan het publiek. Passie voor muziek, vernieuwing en speelsheid staan daarbij altijd centraal.

Het concert ‘Dromen op muziek’ brengt nieuwe koorwerken van Arjan van Baest en Evert van Merode door een speciaal samengesteld projectkoor van 24 zangers uit Noord-Brabant en composities voor pianotrio door het Vlaamse Trio Landini.

Het droomconcert vormt de sfeervolle afsluiting van het project ‘Dromen op muziek’. Zes talentvolle Nederlandse en Vlaamse componisten kregen de opdracht een werk te schrijven voor pianotrio, geïnspireerd door poëzie met als rode draad ‘Dromen’. De werken beleven hun (wereld)première tijdens het concert en worden uitgebracht op cd. Geniet mee van deze nieuwe muziek voor pianotrio en de kleurrijke koorklanken van het groot kamerkoor in deze verwachtingsvolle tijd van Sinterklaas en Kerst.

Twee van de componisten zijn goede bekenden van de Dominicusgemeenschap: koordirigent Arjan van Baest en pianist Evert van Merode. Zij zijn de oprichters van Stichting Muziek Nu en muzikale multi-talenten: dirigent, pianist, docent (Arjan aan het conservatorium in Tilburg, Evert als pianodocent in eigen praktijk) én componist.

AAArjanvBaest AAEvertvMerode

Arjan liet zich voor dit project inspireren door een ‘Booze droom’ van dichter, psychiater en dromenonderzoeker Frederik van Eeden. Evert vond zijn droommateriaal in een gedicht van de Chinese dichteres Li Qingzhao (1084 – na 1155) over een onschuldig boottochtje dat een nachtmerrie dreigt te worden.

Drie andere componisten – Erik Desimpelaere, Br. Kris Oelbrandt, Ralf Pisters – schreven werken waarbij zeer uiteenlopende dichters als Paul van Ostaijen, Rabindranath Tagore en Jacob Israël de Haan hun muzikale ‘droomrichting’ bepaalden. Componiste Nicoline Soeter schreef zelf een fantasierijk gedicht: Imagines Mundi.

Op zondagmiddag 2 december kunt u de resultaten van hun werk live horen. Uitgevoerd door Trio Landini met Jenny Spanoghe (viool), Geert De Bièvre (cello) en Paul Hermsen (piano). De werken worden omlijst door koormuziek van Van Landeghem, Le Flem, Van Merode, Sixten, Van Baest en Thompson door het projectkoor o.l.v. Arjan met pianobegeleiding van Evert en Ralf Pisters. U bent van harte welkom in deze oase van dromen…

Amsterdam, Dominicuskerk zondagmiddag 2 december 15:30 uur (zaal open 15:00 uur).

Entree € 17,50 (studenten € 15,-), voorverkoop € 15,- (studenten € 12,50). De cd kan na afloop van het concert worden gekocht ( € 15,-). Meer informatie over Dromen op muziek en het reserveren van kaarten e/o het bestellen van de cd: www.muziek-nu.nl