foto-links

raamdom-gr

‘De tocht van de mens’ – bijbellezen op dinsdagavond

Bijbellezen op dinsdagavond: ‘De tocht van de mens’

Als er iets is wat in de afgelopen 50 jaar in de Dominicus blijvend in de aandacht kwam, is dat het opnieuw lezen en verstaan van de verhalen van de het Oude en Nieuwe Testament.

Eind jaren ’70 zag een nieuw experiment in de zondagse liturgie het daglicht, waarbij sprongsgewijs Bijbelgedeeltes werden bestudeerd, bezongen en overwogen. Ruim 40 van deze fragmenten werden vervolgens onder redactie van Jan Nieuwenhuis gebundeld in twee boekjes ‘De tocht van de mens’: Deel 1 ‘Tussen uittocht en ballingschap’ en deel 2 ‘Van ballingschap tot Jezus’.

In het jubileumjaar lezen we ze opnieuw met onze voorgangers en andere ‘kenners’ uit de Dominicus en betrokken collega-predikanten van ‘buiten’: de blik vooruit van heden naar toekomst, hoe gaan we met deze oude verhalen op weg naar morgen?

Wie belangstelling heeft kan zich opgeven voor deze wekelijkse bijeenkomsten bij de Werkgroep Pastoraat: via de strookjes bij deze groepenfolder of via: juutmeijer@versatel.nl.

Ook als je niet elke week wilt of kunt komen toch graag even aanmelden. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk gedurende het hele jaar. Er is geen pauze, wel na afloop gelegenheid voor napraten. Nadere informatie over leesschema, onderwerp en inleiders leest u in de Kalender.

Deelname € 2,- per keer