foto-links

raamdom-gr

Lieddagen

 

9 NOVEMBER 2013: Speciale lieddag ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Huub Oosterhuis
o.l.v. Tom Löwenthal, Henri Heuvelmans op piano/orgel en inleidingen door Kees Kok.

‘Liefde begint met zingen’
In de ochtend worden de verschillende partijen ingestudeerd en na de lunch is er een liturgisch concert in aanwezigheid van Huub Oosterhuis. Met medewerking van verschillende solisten, instrumentalisten en het koor van de Amsterdamse Studentenekklesia o.l.v. Tom Löwenthal en pianist Henri Heuvelmans.
Op het repertoire staan onder andere:
– liederen van de in 2003 overleden Bernard Huijbers;
– nieuwe psalmen en liederen over zingen van Tom Löwenthal en Antoine Oomen;
– liederen van Tjeerd Oosterhuis, op teksten van Huub, gearrangeerd voor solisten, koor en ‘volk’ en opgenomen op de CD Om liefde, die ’s middags wordt gepresenteerd.
Aanvang 10.30 uur, afsluiting ca 16.00 uur. Kosten deelname € 25, inclusief programmaboek, koffie en thee. Er is een uitgebreide boeken- en cd-tafel.
Let op: geen kaartverkoop aan de deur! Vanwege het aantal te drukken partituren en de capaciteit van de kerk is het noodzakelijk dat iedereen zich van te voren opgeeft door online kaarten te bestellen via de website van De Nieuwe Liefde

 

28 SEPTEMBER 2013: NIEUW LIEDFONDS VIERT FEEST

Het Nieuw LiedFonds bestaat 20 jaar en viert dat in de Dominicus met een lieddag. Klik hier voor meer informatie.
In 1993 werd het fonds opgericht vanuit de Dominicus met als doel om poëtische en liturgische teksten die vrouwen hebben geschreven op muziek te laten zetten. Inmiddels zijn 6 CD’s verschenen met 89 liederen. Vele projectzangers en musici werkten mee aan de CD’s. Teksten zijn geschreven door Juut Meijer, Ida Gerhardt, Eva Gerlach, M. Vasalis, Colet van der Ven, Hildegard von Bingen (bewerkt door Jannet Delver) en anderen.

Liedbundel met het hele oeuvre
Op 28 september wordt een bundel gepresenteerd met alle 89 liederen. Plus een nieuw tafelgebed waarvoor Marjoleine de Vos de tekst schreef en Henri Heuvelmans de muziek componeerde.