foto-links

raamdom-gr

Concerten

In de Dominicus zijn vaak mooie concerten

Kaarten voor deze concerten kunnen bij de koren en orkesten gekocht worden. Bij elke aankondiging staat een link met informatie. De zaal is gewoonlijk ongeveer een half uur voor aanvang open. Wilt u niet bellen of mailen naar het secretariaat van de Dominicuskerk of de webredactie. Ze kunnen u daar niet helpen.

Zaterdag 14 mei 20.15u Volop lente in de Dominicuskerk

KCOV Amsterdam viert de lente met Rossini’s Petite Messe Solenelle. Dit hoofdwerk van ons voorjaarsconcert is trouwens helemaal niet zo klein en plechtig als de naam doet vermoeden. Dit wordt al bij de eerste tonen duidelijk. Het kyrie is ronduit dansant van karakter en ook de rest van dit werk is blijmoedig, soms zelfs jubelend van sfeer.

Wij voeren dit werk uit zoals het oorspronkelijk is gecomponeerd, met begeleiding van piano en harmonium. In het voorprogramma zingen we een viertal koorwerkjes uit de Italiaanse belcanto traditie. Van componisten als Puccini, Verdi en Rossini zelf.

Geniet met ons mee met dit prachtig concert.

Kaarten à € 27,50 te verkrijgen via WeTicket.nl: WeTicket

of vóór aanvang van het concert (pinnen is mogelijk)

www.kcovamsterdam.nl

Als concertgangers na dit concert interesse hebben om eens mee te repeteren met ons koor: wij repeteren op donderdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Pelgrimskerk, Van Boshuizenstraat 560 / hoek Backershagen. U bent van harte welkom.

Zaterdagavond 21 mei 2022 20:00 uur Voorjaarsconcert Amsterdams Symphonie Orkest Con Brio

Amsterdam Symphonie Orkest Con Brio
VU-koor Amsterdam

Dirigenten
Willem de Bordes, dirigent
Dody Soetanto, koordirigent

Programma
Francis Poulenc – Gloria
Solist: Kris Ng – sopraan

Antonín Dvořák – Symfonie nr. 9 ‘Uit de nieuwe wereld’
Kaartverkoop
Kaarten regulier: € 20,-
Kaarten student of < 18: € 15,-

Concert 21 mei 2022 : https://www.ticketkantoor.nl/shop/con-brio-21mei

Zondag 22 mei 15:30 Caecilia Camerata met een muzikale reis door de eeuwen heen

Onze dirigent Jasper de Waal verheugt zich op het komende project: “Dit is in meerdere opzichten een zeer uitdagend en aantrekkelijk programma! Het vraagt veel van blazers, strijkers maar zeker ook van de dirigent. De prachtige melodieën van Dvorak en Mendelssohn, de eigenzinnige ritmes van Stravinsky en de diversiteit van de stukken zullen zorgen voor een onvergetelijke muzikale beleving voor zowel spelers als publiek. En wederom presenteert Caecilia Camerata met het concert voor 2 fluiten van Telemann 2 geweldige solisten uit het orkest, met Lianne Reus en Hilleke de Groot.

Op 22 mei 15:30 in de Dominicuskerk, deur is open om 15:00.

Kaarten zijn voor € 20 te koop aan de deur en voor €15 bij orkestleden. Zie voor meer informatie ook onze website: www.caeciliacamerata.nl of onze Facebook: https://www.facebook.com/CaeciliaCamerata/.

Zaterdag 18 juni 15.00 uur. Hoofstadkoor Armenië op 1000 vleugels

Het Armeens Oratorium van Khatchatour Avedissian is geschreven in 1985, ter herdenking van de tragische gebeurtenissen die 70 jaar eerder plaatsvonden. Dit ontroerende werk wordt aangevuld met Armeense liturgische en traditionele liederen. 1000 vleugels symboliseren hoop, troost, veerkracht en optimisme. Van oorsprong Armeense musici met originele instrumenten als de duduk, de dahol en de kanun maken de Armeense sfeer compleet.

Het Hoofdstadkoor zingt het Oratorium en de liederen in de oorspronkelijke Armeense taal.

Met dit concert vieren wij onze 70ste verjaardag en het 25-jarig jubileum van Martin van der Brugge, onze dirigent.

Het Hoofdstadkoor zingt weer!

Uitvoerenden:

Hoofdstadkoor

Ruzanna Nahapetjan –sopraan

Hoofdstadkoor Begeleidingsensemble

Armeens Ensemble

Algehele leiding: Martin van der Brugge

Kaarten à € 30,- te bestellen via www.hoofdstadkoor.nl en op 18 juni vanaf 14.15 uur in de Dominicuskerk Spuistraat 12 in Amsterdam

Zaterdag 18 juni: 20.15-21.30u Ein Deutsches Requiem

Op zaterdagavond 18 juni zingen Kamerkoor Venus en het VU-Kamerkoor ‘Ein Deutsches Requiem’ van Johannes Brahms. Geen requiem voor de doden, maar voor degenen die het leed dragen. Muziek die in tijden van verdriet vooral troost en hoop biedt.

De twee koren staan onder leiding van de Letse dirigente Krista Audere. Zij won in 2021 de Eric Ericson award, een internationale prijs voor de meest veelbelovende jonge koordirigenten. De koren brengen de muziek met topsolisten Jeannette van Schaik en Martijn Cornet en het wereldberoemde pianoduo Scholtes & Janssens.

Tijdens het concert klinkt Brahms’ persoonlijke visie op de vorm van het requiem. Niet de klassieke Latijnse teksten staan centraal maar maar troostrijke Duitse bijbelteksten. De componist zag het werk als een reflectie op het leven en het lijden en gaf het de ondertitel ‘Ein menschliches Requiem’.

Voor dit concert bundelen het VU-Kamerkoor en Kamerkoor Venus hun krachten en brengen zij een bemoedigende boodschap van troost, hoop en liefde. Kom luisteren en laat je meevoeren door misschien wel het meest geliefde romantische koorwerk ooit geschreven!