foto-links

raamdom-gr

Concerten

In de Dominicus zijn vaak mooie concerten

Kaarten voor deze concerten kunnen bij de koren en orkesten gekocht worden. Bij elke aankondiging staat een link met informatie. De zaal is gewoonlijk ongeveer een half uur voor aanvang open. Wilt u niet bellen of mailen naar het secretariaat van de Dominicuskerk of de webredactie. Ze kunnen u daar niet helpen.

 

ZATERDAG 20 AUGUSTUS / 11:00THOMAS DULFER & ENSEMBLE

 

 

Fagottist Thomas Dulfer schittert deze dag als solist op het podium, begeleidt door strijkkwartet Het Helikon Kwartet, contrabassist Joseph Prindl en klavecinist Diego Ruenes Rubiales. 

Op het programma staan twee prachtige fagotconcerten van Antonio Vivaldi, fagotsonate van Telemann en het fagotconcert van Graun. 

Thomas Dulfer (1993) is in maart 2021 afgestudeerd aan de Hochschule für Musik und Tanz in keulen met een 1.1 (9,5), waar hij studeerde bij Bram van Sambeek. In mei 2018 studeerde hij af van zijn bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag met een 10 met onderscheiding: “He succeeds in covering the full musical spectrum and shows his unique qualities as a performer” waar hij ook de prijs voor het beste eindexamen voor ontving van dat jaar. Dit jaar ook veelal te zien en horen als finalist van de Dutch Classical Talent competitie. 

Toegangsprijs € 18,50

Kaartverkoop: www.grachtenfestival.nl

 

Jubileumconcerten 20 jaar Midsummer Ensemble

Zaterdag 3 september om 20.15 uur

Zondag 4 september om 15.15 uur

Arvo Pärt | Heinrich Schütz | Jeroen Spitteler

Het Amsterdamse gezelschap Midsummer Ensemble bestaat 20 jaar! Sinds 2002 verzorgt het ensemble de opening van het nieuwe culturele seizoen met een weekend vol concerten. In zijn jubileumjaar brengt het Midsummer Ensemble in een betoverend programma twee componisten bij elkaar die ogenschijnlijk ver van elkaar afstaan, maar wonderwel bij elkaar passen: Arvo Pärt en Heinrich Schütz.

Arvo Pärt (*1935) is een van de meest geliefde componisten van dit moment. Toch is een van zijn grotere werken voor solisten, koor en orkest in Nederland nog maar zelden uitgevoerd: ‘Litany, Prayers of St John Chrysostom for each hour of the day and night’. Deze parel paart het ensemble aan ‘Tombeau de Schütz’, een bewerking die dirigent en artistiek leider Jeroen Spitteler speciaal voor het jubileum heeft gemaakt van ‘Musikalische Exequien’ van Heinrich Schütz (1585-1672), van wie we in 2022 het 350e sterfjaar herdenken. Een origineel werk van Jeroen Spitteler maakt het jubileumprogramma compleet.

PROGRAMMA

Arvo Pärt – ‘Litany, Prayers of St John Chrysostom for each hour of the day and night’

Heinrich Schütz – ‘Tombeau de Schütz’, bewerking voor koor en orkest van ‘Musikalische Exequien’

Jeroen Spitteler – ‘The Canticle of Brother Sun and Sister Moon’

UITVOERENDEN

Midsummer Ensemble

Jeroen Spitteler (dirigent)

Ingrid Nugteren (sopraan)

Marcel Jorquera Vinyals (countertenor)

Jonathan Ploeg (tenor)

Gulian van Nierop (bariton)

CONCERTEN IN DE DOMINICUSKERK

Zaterdag 3 september om 20.15 uur

Zondag 4 september om 15.15 uur

Toegangsprijs online voorverkoop: standaardtarief € 18  | kortingstarief € 16

Kaarten aan de zaal: € 20

Kaartverkoop: www.midsummerensemble.nl

 

 

 

 


————————————————-