foto-links

raamdom-gr

Corona-maatregelen en de Dominicus

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie over hoe we in de Dominicus omgaan met de Corona-maatregelen rond de zondagdiensten en bijeenkomsten in de pastorie.

VERSOEPELINGEN PER 3 OKTOBER
Per 3 oktober vervallen de meeste coronamaatregelen in de Dominicus – wat dat betekent vindt u in dit bericht.
Hiermee vervallen alle onderstaande berichten en maatregelen.

VERSOEPELINGEN BEZOEKERS en SAMENZANG IN DE DIENSTEN per 22 aug 2021
Wij nodigen 120 personen voor de diensten uit. Dat is het aantal bezoekers dat met enige voorzichtigheid in de kerk past op anderhalve meter afstand (medewerkers en zangers uitgezonderd). De uitnodigingen voor de dienst gaan via Kerktijd.nl. Een uitnodiging is 24 uur geldig, waarna die vervalt. De diensten blijven live uitgezonden worden vanuit de Dominicus en zijn dus online te volgen in beeld en geluid via: dominicusamsterdam.nl/luister/.

Samenzang in de kerkdienst is vanaf nu weer mogelijk bij alle gezangen. Volgt u aub de aanwijzingen van onze dirigent Arjan van Baest.

GROEPENWERK WEER VANAF 9 JUNI
Vanaf 9 juni kunnen groepen – met inachtneming van het protocol (hieronder) weer in de pastorie bijeenkomen.

NIEUWSBRIEF
Wilt u wekelijks op de hoogte blijven dan verwijzen we u graag naar onze nieuwsbrieven.

ZONDAGDIENSTEN
Uitnodigingen krijgt u via Kerktijd.nl en blijven 24 uur geldig waarna de uitnodiging naar iemand anders gaat.
Wilt u uitgenodigd worden dan geldt dat u geregistreerd moet zijn bij Kerktijd.nl (heeft u dit al gedaan dan hoeft u dat niet opnieuw te doen):
– Klikt u hier om u direct te registreren: aanmeldformulier Kerktijd.
– Of klikt u hier voor de handleiding.
(NB: hebt u een functie in de dienst dan telt u niet mee als bezoeker en kunt u een eventuele de uitnodiging van Kerktijd.nl afslaan).

ANDERHALVE-METER PROTOCOLLEN
We houden ons bij de kerkdiensten en bij het groepenwerk aan de anderhalve-meter-protocollen – die vindt u hier:

Kernpunten in het kort:
– Blijf thuis bij klachten
– Hou anderhalve meter afstand
– Gebruik een mondkapje als u door de ruimte beweegt en het houden van de anderhalve meter afstand niet mogelijk is (kunt u afstand houden dan is een mondkapje niet meer verplicht)
– Geef elkaar de ruimte ook na afloop van de viering (er is vooralsnog géén koffie en twee tips: neemt u zelf een flesje water mee naar de dienst en vanwege de ventilatie kan het tochten: als het koud is ook jassen en dassen mee!)

VERKEER SPUISTRAAT
De verkeerssituatie in de Spuistraat is door de gemeente Amsterdam gewijzigd: zolang als dat nodig is mogen voetgangers van het fietspad gebruik maken en fietsers delen de rijbaan met auto’s. Let u dus op als u met de fiets naar de kerk komt? Meer informatie vindt u hier.

ALGEMENE INFORMATIE
Voor algemene actuele informatie over het Corona-virus verwijzen we u graag naar het RIVM of kijkt u op het Corona-dashboard van de overheid of bij de huidige overheidmaatregelen.
U vindt hier – als u geïnteresseerd bent – de richtlijnen van de PKN of hier van het CIO

(dd 15/7/2020, laatst bijgewerkt 24/9/2021)