foto-links

raamdom-gr

Corona-maatregelen en de Dominicus

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie over hoe we in de Dominicus omgaan met de Corona-maatregelen rond de zondagdiensten en bijeenkomsten in de pastorie.

Vanwege de strengere maatregelen van de overheid per 13/11, die t/m 19/12 zijn verlengd en aangevuld zullen we de komende zondagen – iig t/m 19 december – tijdens de diensten weer anderhalve meter afstand houden.
Wij zullen dus weer met uitnodigingen via Kerktijd.nl werken en max 150 personen per dienst uitnodigen.
Dit betekent dat de komende tijd iedereen die dat wil minstens 1 x uitgenodigd zal worden.
Bij verplaatsen- staan of lopen – zijn de mondkapjes weer verplicht – die kunnen af als u zit. (We werken dus niet met een QR-code).
Dit is conform de aanbevelingen van het CIO
Zie hieronder de protocollen en uitleg over Kerktijd.nl

Ook zullen er in de kerk en pastorie tussen 17:00 en 05:00 geen groepen, vergaderingen, evenementen en activiteiten kunnen plaatsvinden.

ZONDAGDIENSTEN
Uitnodigingen voor de zondagdienst krijgt u via Kerktijd.nl en blijven een beperkte tijd geldig waarna de uitnodiging naar iemand anders gaat.
Wilt u uitgenodigd worden dan geldt dat u geregistreerd moet zijn bij Kerktijd.nl:
– Klikt u hier om u direct te registreren: aanmeldformulier Kerktijd.
– Of klikt u hier voor de handleiding.
(NB: hebt u een functie in de dienst dan telt u niet mee als bezoeker en kunt u een eventuele de uitnodiging van Kerktijd.nl afslaan).

GROEPENWERK
Vanaf 6 november vragen we u weer 1,5 meter afstand te houden bij het groepenwerk en mondkapjes te gebruiken. Vanaf heden t/m 19 dec 2021 zullen er geen activiteiten, groepen en vergaderingen mogelijk zijn tussen 17:00 en 05:00. Voor het verplaatsen van een reeds geplande groep, of het uitwijken naar een online ontmoeting ( via Zoom bv) – neem contact op met het secretariaat.
Zie de onderstaande protocollen.

ANDERHALVE-METER PROTOCOLLEN
We houden ons bij de kerkdiensten en bij het groepenwerk aan de anderhalve-meter-protocollen – die vindt u hier:

Kernpunten in het kort:
– Blijf thuis bij klachten
– Hou anderhalve meter afstand
– Gebruik een mondkapje als u door de ruimte beweegt
– tussen 17:00-05:00 geen activiteiten mogelijk
– Geef elkaar de ruimte ook na afloop van de viering (er is vooralsnog géén koffie en twee tips: neemt u zelf een flesje water mee naar de dienst en vanwege de ventilatie kan het tochten: als het koud is ook jassen en dassen mee!)

NIEUWSBRIEF
Wilt u wekelijks op de hoogte blijven dan verwijzen we u graag naar onze nieuwsbrieven.

VERKEER SPUISTRAAT
De verkeerssituatie in de Spuistraat is door de gemeente Amsterdam gewijzigd: zolang als dat nodig is mogen voetgangers van het fietspad gebruik maken en fietsers delen de rijbaan met auto’s. Let u dus op als u met de fiets naar de kerk komt? Meer informatie vindt u hier.

ALGEMENE INFORMATIE
Voor algemene actuele informatie over het Corona-virus verwijzen we u graag naar het RIVM of kijkt u op het Corona-dashboard van de overheid of bij de huidige overheidmaatregelen.

U vindt hier – als u geïnteresseerd bent – de richtlijnen van de PKN of hier van het CIO
Informatie over de Corona-check-app vindt u via: coronacheck.nl

(dd 15/7/2020, laatst bijgewerkt 18/11/2021)