foto-links

raamdom-gr

Bericht uit de Beleidsraad – juni 2020

12 juni 2020

Misschien hebben sommigen van u en jullie het al gemerkt: het kerkelijk leven van onze gemeente wordt langzamerhand weer voorzichtig hervat.
Een werkgroep van leden van de Beheercommissie, Liturgisch Team, Pastoraal Team en Beleidsraad is druk bezig om de herstart van de vieringen voor te bereiden. Dat is een veel omvattend project waar wel enige haken en ogen aan vast zitten.

Er zijn plannen om vanaf 1 juli de vieringen weer vanuit de kerk te gaan uitzenden. Dat gebeurt eerst nog zonder bezoekers. Zodra er weer bezoekers kunnen komen kan dat, helaas, alleen via een strikt toegangsbeleid met voorinschrijving. Zo ver is het nog niet, we houden het vooreerst bij audiostreaming, later komt daar mogelijk ook videostreaming bij. Zo kunnen we al luisterend en kijkend toch weer samen zijn in onze dierbare Dominicuskerk.
Daarbij is het verheugend dat het koor weer voorzichtig is begonnen met het leveren van een bijdrage aan de vieringen.

Er is goed nieuws voor ieder die deelneemt of wil gaan deelnemen aan een groep, want het groepswerk gaat weer beginnen. Wel onder strenge voorwaarden, die vastgelegd zijn in een helder protocol dat is gemaakt door Jan Pieter de Jong die de verhuur coördineert. Hij begeleidt de startende groepen en is altijd bij de eerste bijeenkomst aanwezig.

Sommige groepen zijn alweer begonnen met bijeenkomsten, zoals de mediatiegroep op maandag en de meditatie op woensdag. Ook het Joods leerhuis is weer gestart. De taallessen op vrijdag worden in kleine groepen in de kerk gegeven. De docenten hebben zo goed mogelijk contact gehouden met hun leerlingen via app en telefoon en zo zijn de meeste groepen weer met een goede bezetting begonnen aan de lessen.

De schoonmaakgroepen zijn weer begonnen met hun werk, dat voorlopig bestaat uit het ‘inhalen’ van de grote schoonmaak die niet doorging vanwege de coronacrisis. Iedere groep krijgt een opdracht om een ruimte een grote beurt te geven en zo is deze week de grote vergaderzaal met bezemen gekeerd.

Zo komt er toch licht aan de horizon! En zal binnenkort de Dominicus weer voor ons worden als ‘dit huis waar de deur open staat, dit huis vol mensen …’

Met een hartelijke groet, namens de beleidsraad,
Joanne Kruijswijk Jansen