foto-links

raamdom-gr

Anderhalve-meter diensten in de Dominicus

Het is weer mogelijk om vieringen in de kerk te houden. Met ingang van augustus hopen we weer met zo’n honderd mensen aanwezig te zijn op zondag. In de maand juli experimenteren we met een toenemend aantal bezoekers. Tot nu toe verliep dit heel voorspoedig. Wat wel een aandachtspunt is en blijft, is de 1,5 meter afstand die aangehouden moet worden. Ons gebouw is groot en geluid vervliegt snel; om elkaar goed te verstaan kom je al gauw te dicht bij elkaar in de buurt, wat niet de bedoeling is. Helemaal bij slechthorendheid is het voeren van een gesprek op afstand heel lastig. Toch dringen we erop aan dat iedereen die de dienst bezoekt zich goed aan de 1,5 meter afstand houdt. Het Coronavirus is nog niet weg. De huidige toename van het aantal coronazieken ligt volgens het RIVM vooral aan het te dicht bij elkaar komen op bijeenkomsten en daar horen kerkdiensten ook bij. Dus we willen zo voorzichtig mogelijk zijn. Daarom is ons advies: vier thuis mee als je een kwetsbare gezondheid hebt of als je je ziek voelt en hou in de kerk die 1,5 meter écht in acht. We hopen op je begrip. Veel dank voor de medewerking en zorg voor elkaar. Het voorbereidingsteam.

Op 2 augustus a.s. zullen we klaar zijn om een grotere groep kerkgangers veilig te ontvangen. Het uitnodigen voor de diensten vanaf 2 augustus a.s. gaat via digitale inschrijving. Over dit uitnodigingssysteem informeren wij in dit bericht. Maar je kunt je ook gelijk registreren zodat je voor kerkdiensten kunt worden uitgenodigd via deze link bij Kerktijd.nl

Zoals het er nu uitziet zullen er vanaf augustus per dienst ca 110 mensen aanwezig kunnen zijn. Als de meeste reguliere Dominicusgangers zich registreren zal dat betekenen dat u eens op de 3 à 4 zondagen in de kerk aanwezig kunt zijn (maar we zijn zeer benieuwd of dit ook daadwerkelijk zo zal uitpakken – we houden nog een slag om de arm).

Voor de kerkdienst is er een protocol geschreven dat we hierbij – ter informatie – met u delen. We blijven dit bijwerken – afhankelijk van de bijstellingen van de richtlijnen van het RIVM en de gezamenlijke kerken. U vindt dat protocol via deze link: Protocol kerkdiensten

Wij blijven natuurlijk de kerkdiensten als luisterdienst uitzenden – en de Zoomsessies na de dienst gaan iig deze zomer – ook gewoon door. We zijn achter de schermen ook druk bezig om het uitzenden van de diensten met beeld mogelijk te maken – we zijn daarvoor nog op zoek naar cameramensen – kijkt u hier.

Wij laten u zo spoedig mogelijk meer weten,
namens de Voorbereidingsgroep,
Frederik Lobbrecht (secretariaat@dominicusamsterdam.nl)

een mogelijke opstelling