foto-links

raamdom-gr

25 sept: Prinses Christina Klassiek Concours

Elin Haver (17 jaar, 12de klas) in Nationale Finale Prinses Christina Concours 

“Ik had nooit durven dromen dat ik in de Nationale Finale zou staan!” 

Vrijdag 25 september staat Elin Haver in de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours, dat online wordt uitgezonden. Het is de spannende ontknoping van een wedstrijd waarbij ruim 400 jonge muzikanten van 11 t/m 21 jaar uit het hele land van zich lieten horen. Elin is altvioliste. Zij bereikte na een voorronde in Haarlem afgelopen januari de landelijke finale.

Haar optreden is op vrijdag 25 september om 20.00 uur gratis online bij te wonen via www.christinaconcours.nl, Youtube en Facebook.  

Op Youtube stelt Elin zich voor: https://youtu.be/AfQJEajKTWg

Het Prinses Christina Concours organiseert al ruim 50 jaar concoursen en stimuleert kinderen en jongeren om zich muzikaal te ontwikkelen. Het is voor het eerst dat de Nationale Finale van het klassieke concours wordt opgenomen en online te zien is. Door de situatie rondom corona bedacht de organisatie een creatieve manier om het concoursseizoen toch te kunnen afsluiten. In korte tijd trainden werden de jonge topmuzikanten getraind om voor tal van (bewegende) camera’s te spelen. 

De Nationale Finale wordt in drie delen uitgezonden, van woensdag 23 september t/m vrijdag 25 september, iedere avond om 20.00 uur. Na iedere uitzending, om 22.00 uur, kan iedereen online stemmen voor de publieksprijs van die dag. Een professionele jury bepaalt wie er van alle 23 finalisten uiteindelijk in de prijzen vallen. Op zaterdag 26 september maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet om 20.00 uur de uitslag online bekend.  Zie voor meer informatie www.christinaconcours.nl 

In het kort: 

  • Woensdag 23 september vanaf 20.00 uur: optreden finalisten deel I 
  • Donderdag 24 september vanaf 20.00 uur: optredens finalisten deel II 
  • Vrijdag 25 september vanaf 20.00 uur: optredens finalisten deel III 
  • Zaterdag 26 september vanaf 20.00 uur: bekendmaking prijswinnaars door H.K.H. Prinses Margriet