foto-links

raamdom-gr

Musici

Arjan van Baest, dirigent van het Dominicuskoor

Arjan

Componist/dirigent Arjan van Baest (Tilburg, 1969) gaat graag nieuwe uitdagingen aan met enthousiaste muzikanten die zijn passie voor de muziek delen. Hij legt zich daarbij niet vast op een bepaald genre. Zijn brede muzikale belangstelling wordt weerspiegeld in de composities die hij schrijft en in het uiteenlopende repertoire dat hij dirigeert.

Behalve dirigent van het Dominicuskoor is Arjan artistiek leider/dirigent van Stichting Bachcantates Tilburg, FBach Koor en Orkest en Cantiqua Concert. Arjan werkt regelmatig samen met Tom Löwenthal, bijvoorbeeld als componist in het Duitse theatercollectief ‘Goldener Kugel’ (Kevelaer), als pianist bij Theaterchor Niederrhein en als organist op de cd ‘Kleinst denkbare bron’. Ook is hij de pianist van Dorine van der Klei in haar programma ‘Berlijn-Broadway’ over het leven van Lotte Lenya.

Arjan is actief in Stichting Muziek Nu en de nieuwe concertserie ‘Pauluskerkconcerten’ in Tilburg. Hij is bestuurslid van de Vrienden Theaters Tilburg. Aan het Fontys Conservatorium werkt hij als onderzoekscoach binnen de Master of Music.

Arjan studeerde orgel en muziektheorie bij Henk de Croon. Aan het Fontys Conservatorium studeerde hij compositie bij Kees Schoonenbeek, koordirectie bij Louis Buskens (cum laude) en orkestdirectie bij Arjan Tien. Aan de Universiteit van Tilburg promoveerde hij in de Letteren op een proefschrift over muziek, tekst en betekenis.

Meer informatie over Arjan is te vinden op zijn website: www.arjanvanbaest.nl

(foto Arjan: Deuxbleus Fotografie – Michelle Peeters)

 

Thom Jansen, organist / pianist

Thom bijgesneden

Thom Jansen, (Amsterdam febr. 1953) is vanaf 1970 verbonden aan de Dominicus. Hij werkte samen met Bernard Huijbers, Jos Wilderbeek, Gert Bremer, Tom Löwenthal, Paul Valk en Leenke Boxer-de Lege

Nu bestiert hij samen met Arjan van Baest het muzikale veld.

In de tachtiger jaren begon Thom met het componeren van liturgische muziek. Veel van zijn composities zijn te beluisteren op de 3 Cd’s van het Dominicus Muziekfonds en de Cd’s van het Nieuw LiedFonds. Tijdens de diensten improviseert hij o.a. op het orgel en de vleugel.

Op zijn eigen label Korthom verschenen de orgel Cd’s Première (1999) en Resonare (2002). In dat jaar componeerde hij ook een Klein Kerstoratorium. Twaalf liederen op tekst van Jan Nieuwenhuis (1924), nestor van de Dominicus.

In de jaren negentig heeft Thom meegewerkt aan de restauratie van ‘zijn’ Adema-orgel in de Dominicuskerk te Amsterdam.

Ter gelegenheid van zijn veertigjarig jubileum in 2010 publiceerde Thom Boventoon, een boek vol belevenissen met foto’s en een CD met de Best Of.

Nu in 2018 rond zijn 65ste verjaardag vieren wij de presentatie van de dubbel CD The Universe Provides met louter pianomuziek. Meditatieve klanken van intermezzi en liedmelodieën uit de Dom. De Fazioli vleugel klinkt als een klok. Lees HIER een recensie van deze Cd en zie voor het bestellen ervan: DEZE LINK

Thom is getrouwd met Jeannette Cramer. Ze wonen samen met hond en katten in Haarlem.

Meer informatie over Thom is te vinden op zijn website

KOOR

Wil je meer informatie over het koor? Neem dan contact op met een van de leden van het koorbestuur: Elisabeth Koot  ekoot@kpnplanet.nl , Herman Huijmans  huijmans@planet.nl , Lieke van Duin liekevanduin@dds.nl of Clara Wever clara.wever@upcmail.nl  Zet je telefoonnummer in de mail, zodat je teruggebeld kunt worden.