foto-links

raamdom-gr

Musici

Arjan van Baest, dirigent van het Dominicuskoor

Arjan

Componist/dirigent Arjan van Baest (Tilburg, 1969) gaat graag nieuwe uitdagingen aan met enthousiaste muzikanten die zijn passie voor de muziek delen. Hij legt zich daarbij niet vast op een bepaald genre. Zijn brede muzikale belangstelling wordt weerspiegeld in de composities die hij schrijft en in het uiteenlopende repertoire dat hij dirigeert.

Behalve dirigent van het Dominicuskoor is Arjan artistiek leider/dirigent van Stichting Bachcantates Tilburg, FBach Koor en Orkest en Cantiqua Concert. Arjan werkt regelmatig samen met Tom Löwenthal, bijvoorbeeld als componist in het Duitse theatercollectief ‘Goldener Kugel’ (Kevelaer), als pianist bij Theaterchor Niederrhein en als organist op de cd ‘Kleinst denkbare bron’. Ook is hij de pianist van Dorine van der Klei in haar programma ‘Berlijn-Broadway’ over het leven van Lotte Lenya.

Arjan is actief in Stichting Muziek Nu en de nieuwe concertserie ‘Pauluskerkconcerten’ in Tilburg. Hij is bestuurslid van de Vrienden Theaters Tilburg. Aan het Fontys Conservatorium werkt hij als onderzoekscoach binnen de Master of Music.

Arjan studeerde orgel en muziektheorie bij Henk de Croon. Aan het Fontys Conservatorium studeerde hij compositie bij Kees Schoonenbeek, koordirectie bij Louis Buskens (cum laude) en orkestdirectie bij Arjan Tien. Aan de Universiteit van Tilburg promoveerde hij in de Letteren op een proefschrift over muziek, tekst en betekenis.

Meer informatie over Arjan is te vinden op zijn website: www.arjanvanbaest.nl

(foto Arjan: Deuxbleus Fotografie – Michelle Peeters)

 

Thom Jansen, organist / pianist

Vanaf 1970 is Thom Jansen de organist/pianist van de Dominicus. Hij werkte samen met Bernard Huijbers, Jos Wilderbeek, Gert Bremer, Tom Löwenthal en de laatste jaren met Paul Valk. In de tachtiger jaren begon Thom Jansen met het componeren van liturgische muziek. Veel van zijn composities zijn te beluisteren op de 3 CD’s van het Dominicus Muziekfonds en de 6 CD’s van het Nieuw LiedFonds. Tijdens de diensten improviseert hij op orgel en vleugel.
Op het label Korthom, een initiatief van Thom Jansen, verschenen de CD’s Premiere (1999) en Resonare (2002). In 2002 publiceerde hij ook het Klein Kerstoratorium. Twaalf liederen op tekst van Jan Nieuwenhuis (1924), dominicaan, priester en sinds 1964 voorganger in de Dominicuskerk. Bij gelegenheid van zijn veertigjarig jubileum publiceerde Thom Boventoon, een persoonlijk getint boek met foto’s en een CD.
In de jaren negentig heeft Thom meegewerkt aan de restauratie van ‘zijn’ Adema-orgel in de Dominicuskerk te Amsterdam.
Thom Jansen woont met zijn vrouw, katten en hond in Haarlem.

 

KOOR

Wil je meer informatie over het koor? Neem dan contact op met Hans Boetje  wilschutboetje@gmail.com  of  Marie-José de Munck  mjdemunck@online.nl  Zet je telefoonnummer in de mail, zodat je teruggebeld kunt worden.