foto-links

raamdom-gr

Musici

Arjan van Baest, dirigent van het Dominicuskoor

Arjan

Er waaide dit jaar een stevige muzikale wind in de Pinksterdienst. Niet alleen doordat alle registers van het orgel weer eens goed werden aangeblazen, maar ook door het optreden van invaldirigent Arjan van Baest, die koor en gemeente met veel muzikale overtuigingskracht aan het zingen kreeg. Arjan manifesteerde zich als een zo enthousiaste en deskundige koorleider (en tevens pianist, organist en componist!), dat de inmiddels ingestelde sollicitatiecommissie, bestaande uit leden van het koor, het liturgisch team en pianist-organist Thom Jansen, aan enkele goede gesprekken genoeg had om unaniem tot het besluit te komen om Arjan voor te dragen als nieuwe dirigent. De Beleidsraad heeft vervolgens met zijn benoeming ingestemd. Wij zijn erg blij met zijn komst, die ons allerlei kansen biedt om muzikaal en liturgisch iets nieuws te beginnen. De komende weken zal Arjan eerst nog een aantal keren als invaller optreden, vanaf half augustus is hij de vaste dirigent van koor en gemeente. We wensen Arjan, samen met Thom en met het hele koor, heel veel succes en plezier in het opnieuw aanwakkeren van het muzikale vuur dat ons als gemeente samensmeedt. Meer informatie over Arjan is te vinden op zijn website: www.arjanvanbaest.nl

(foto Arjan: Deuxbleus Fotografie – Michelle Peeters)

Thom Jansen, organist / pianist

Vanaf 1970 is Thom Jansen de organist/pianist van de Dominicus. Hij werkte samen met Bernard Huijbers, Jos Wilderbeek, Gert Bremer, Tom Löwenthal en de laatste jaren met Paul Valk. In de tachtiger jaren begon Thom Jansen met het componeren van liturgische muziek. Veel van zijn composities zijn te beluisteren op de 3 CD’s van het Dominicus Muziekfonds en de 6 CD’s van het Nieuw LiedFonds. Tijdens de diensten improviseert hij op orgel en vleugel.
Op het label Korthom, een initiatief van Thom Jansen, verschenen de CD’s Premiere (1999) en Resonare (2002). In 2002 publiceerde hij ook het Klein Kerstoratorium. Twaalf liederen op tekst van Jan Nieuwenhuis (1924), dominicaan, priester en sinds 1964 voorganger in de Dominicuskerk. Bij gelegenheid van zijn veertigjarig jubileum publiceerde Thom Boventoon, een persoonlijk getint boek met foto’s en een CD.
In de jaren negentig heeft Thom meegewerkt aan de restauratie van ‘zijn’ Adema-orgel in de Dominicuskerk te Amsterdam.
Thom Jansen woont met zijn vrouw, katten en hond in Haarlem.

 

KOOR

Wil je meer informatie over het koor? Neem dan contact op met Hans Boetje  wilschutboetje@gmail.com  of  Marie-José de Munck  mjdemunck@online.nl  Zet je telefoonnummer in de mail, zodat je teruggebeld kunt worden.