foto-links

raamdom-gr

Vacatures

 

Vacatures voor vrijwilligers:

In de Dominicus kun je als vrijwilliger je hart ophalen. Meer dan 250 mensen zijn op de een of andere manier actief. Er is genoeg te doen en je bent hartelijk welkom!

De een werkt graag een langere perioden mee in een groep, bijv. schoonmaak, klussen, of koffieschenken, de ander houdt van een eenmalige inzet en helpt mee tijdens het Open Huis, het kerstfeest dat we al sinds 1969 vieren. Weer een ander zet zich in voor een van de diaconale activiteiten die vanuit de Dominicus ontplooid worden. Het kan allemaal.

Op de website is te zien welke activiteiten er zijn.

Momenteel zijn er de volgende vacatures voor vrijwilligers: 

Meehelpen aan een schone Dominicus

De Dominicus leeft niet alleen op zondag, maar ook door de week wordt daar met veel actie en passie gewerkt! En daar is de schoonmaakploeg een belangrijk onderdeel van. Als dat goed gebeurt, zie je er niets van. Want zo gaat dat met schoonmaakwerk: je ziet het pas als het niet schoon is! En zo willen we het graag houden.

Er zijn 5 schoonmaakgroepen en elke groep heeft een eigen dag. De ene week wordt er bv op maandag schoongemaakt, de andere week op dinsdag. Zo is ieder groepje eens in de vijf weken aan de beurt. Naast het schoonmaken is er voldoende tijd voor koffie en gezelligheid. Wilt u ook meewerken? Graag! Meer informatie en aanmelden bij Riet Nouwens en Hannie Bulsink  hwmkoelm@xs4all.nl

 

Taalgroep Dominicus zoekt enkele nieuwe collega’s

De Taalgroep Dominicus verzorgt elke vrijdagmorgen les in de Nederlandse taal aan ongedocumenteerden en vluchtelingen die nog in procedure zijn. Dat doen we in een aantal niveaugroepen. En doen we al meer dan 20 jaar. Door ziekte, het aanvaarden van een nieuwe baan en verhuizing is er binnen afzienbare tijd behoefte aan enkele nieuwe collega ‘s.
Ervaring in het onderwijs is daarbij een pré, maar beslist geen must. Inlevingsvermogen in de soms moeilijke omstandigheden van onze cursisten en wat gevoel voor humor zijn minstens zo belangrijk. In ons team is voldoende gelegenheid om met ons en onze manier van werken kennis te maken en te worden ingewerkt.
Als u ervoor voelt ons enthousiaste team te komen versterken kunt u voor nadere informatie contact opnemen met Jos Simis, de coördinator van onze taalgroep. Dat kan per mail: jos.simis@kpnplanet.nl of telefonisch: 0299 426 484.

Deelnemers voor de Werkgroep Kind

Elke zondag gaan de kinderen tussen 4 en 12 jaar oud naar de pastorie. Daar is voor hen een activiteit of gesprek dat aansluit bij het onderwerp van de dienst.

Er worden nieuwe mensen gezocht die hierbij willen helpen. De dienst wordt steeds door 2 personen voorbereid. En er is 1 keer per maand overleg met de pastor over de komende dienstenserie. Zo wordt de groep gevoed in wat er met de kinderen besproken kan worden.

Deelname aan de werkgroep Kind leidt onderling tot leuke discussies over geloofsinhoud. Bovendien is het leuk om met kinderen te werken en ze te enthousiasmeren.

Het is belangrijk dat de kinderdiensten behouden blijven en dat kan alleen als mensen vanuit de Dominicus zich hiervoor willen inzetten. Op dit moment bestaat de groep uit 7 personen en er zijn nog zeker 3 -5 mensen nodig.

Info en aanmelden: Jantien Brouwer:  jantien.brouwer@gmail.com