foto-links

raamdom-gr

Vacatures


Vacatures voor vrijwilligers:


In de Dominicus kun je als vrijwilliger je hart ophalen. Meer dan 250 mensen zijn op de een of andere manier actief. Er is genoeg te doen en je bent hartelijk welkom!

De een werkt graag een langere perioden mee in een groep, bijv. schoonmaak, klussen, of koffieschenken, de ander houdt van een eenmalige inzet en helpt mee tijdens het Open Huis, het kerstfeest dat we al sinds 1969 vieren. Weer een ander zet zich in voor een van de diaconale activiteiten die vanuit de Dominicus ontplooid worden. Het kan allemaal.

Op de website is te zien welke activiteiten er zijn.

Momenteel zijn er de volgende vacatures voor vrijwilligers: 

——————————————————————- 

Versterking verhuurteam gezocht!

We zoeken flink wat mensen om het verhuurteam van de Dominicus te versterken.
Dit team zorgt ervoor dat alle partijen die de Dominicus huren voor een concert, een lezing of andere bijeenkomst, gastvrij worden ontvangen.
We schenken koffie/thee, helpen bij de inrichting van de kerk, zorgen voor schone toiletten en afvalbakken, et cetera. Na afloop ruimen we alles op, zetten de stoelen weer op hun plek en maken we de toiletten schoon. Emile (en straks zijn opvolger) heeft de supervisie. Bij grote evenementen zijn er altijd twee mensen van het verhuurteam aanwezig. Je wordt goed ingewerkt en je geeft zelf aan wanneer je ingeroosterd wilt worden. Het is een gezellige en dankbare klus, want de verhuur is een belangrijke bron van inkomsten voor de Dominicus. Wel vergt het een goede conditie en het is mooi meegenomen als je van klassieke muziek houdt. We zoeken tien nieuwe medewerkers, dan is het team op sterkte en kunnen we de taken zo verdelen dat niemand te zwaar belast wordt. Heb je interesse? Neem dan contact op met Emile Linssen, op zondag na de dienst of stuur een mail naar: verhuur@dominicusamsterdam.nl
Alvast van harte welkom in ons team!

——————————————————————- 

Voor de crèche

Al enige tijd is er geen crèche meer tijdens de dienst voor onze allerjongste gemeenteleden (0-4 jaar) . Wij vinden dit erg jammer en willen de crèche nieuw leven inblazen, zodat ouders met jonge kinderen weer deel kunnen nemen aan de vieringen. Het liefste bemensen we de crèche telkens met twee volwassenen. We willen rustig beginnen met de crèche op de 1e en 3e zondag van de maand en hopen dat dan weer uit te bouwen naar een wekelijkse crèche. Wij zijn dus hard op zoek naar gemeenteleden/(groot)ouders/jongeren vanaf 16 jaar die een van de volgende zondagen willen oppassen: 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli of 15 juli. Zullen we als gemeente onze schouders hier onder zetten?

Als je een van deze data zou willen oppassen,  stuur dan een mailtje naar Rieke Hart en/of Frederik Lobbrecht, riekehart@gmail.com of f.lobbrecht@xs4all.nl

——————————————————————- 

Voor de kinderwerkgroep

Voor de kinderwerkgroep van de Dominicus (4-12) zijn we weer op zoek naar vrijwilligers! Lijkt het je leuk eens per 4 à 6 weken de kinderen te begeleiden tijdens de kindernevendienst? kan je knutselen? verhalen vertellen? muziek maken? theater spelen? Alle talenten zijn welkom!  Meer weten? Je kunt contact opnemen met Jantien jantien.brouwer@gmail.com of Frederik f.lobbrecht@xs4all.nl.

 ——————————————————————- 

Profielschets van een nieuw lid van de Werkgroep Diaconaat

Er is ruimte voor 1 à 2 nieuwe, betrokken leden van de Werkgroep Diaconaat in onze gemeente. De Werkgroep heeft als motto:  ‘Samen delen; helpen waar geen helper is; roepen waar onrecht is.’ Ze is initiator van activiteiten, met name in de 40-Dagen-Tijd, en een klankbord voor groepen die binnen de gemeente aan diaconaat doen: de taalgroep, de wereldwinkelgroep, de Amnesty-groep, de werkgroep Solidariteit, et cetera. Binnen het Diaconaal Platform laat zij inspirerende uitwisseling plaatsvinden aan de hand van presentaties door actieve gemeenteleden.

De Werkgroep Diaconaat geeft vorm aan de visie, dat de Dominicus een gemeenschap is die zorg heeft voor elkaar en gevoelig is voor de noden daarbuiten. De werkgroep overlegt met de Beleidsraad, het Liturgisch team en de Werkgroep Pastoraat. De werkgroep komt elke 6-8 weken bijeen. Heb je belangstelling, neem dan contact op met Kees Sluis, in de kerk of via  sluiskimm@planet.nl.

 ——————————————————————-