foto-links

raamdom-gr

Vacatures

 

Vacatures voor vrijwilligers:

In de Dominicus kun je als vrijwilliger je hart ophalen. Meer dan 250 mensen zijn op de een of andere manier actief. Er is genoeg te doen en je bent hartelijk welkom!

De een werkt graag een langere perioden mee in een groep, bijv. schoonmaak, klussen, of koffieschenken, de ander houdt van een eenmalige inzet en helpt mee tijdens het Open Huis, het kerstfeest dat we al sinds 1969 vieren. Weer een ander zet zich in voor een van de diaconale activiteiten die vanuit de Dominicus ontplooid worden. Het kan allemaal.

Op de website is te zien welke activiteiten er zijn.

Momenteel zijn er de volgende vacatures voor vrijwilligers: 

Voor de crèche

Al enige tijd is er geen crèche meer tijdens de dienst voor onze allerjongste gemeenteleden (0-4 jaar) . Wij vinden dit erg jammer en willen de crèche nieuw leven inblazen, zodat ouders met jonge kinderen weer deel kunnen nemen aan de vieringen. Het liefste bemensen we de crèche telkens met twee volwassenen. We willen rustig beginnen met de crèche op de 1e en 3e zondag van de maand en hopen dat dan weer uit te bouwen naar een wekelijkse crèche. Wij zijn dus hard op zoek naar gemeenteleden/(groot)ouders/jongeren vanaf 16 jaar die een van de volgende zondagen willen oppassen: 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli of 15 juli. Zullen we als gemeente onze schouders hier onder zetten?

Als je een van deze data zou willen oppassen,  stuur dan een mailtje naar Rieke Hart en/of Frederik Lobbrecht. Appen of bellen mag ook! Wij zorgen dan voor een rooster en instructies.

riekehart@gmail.com    - 06 2004 94 53

f.lobbrecht@xs4all.nl     - 06 4450 47 86

 

Voor de kinderwerkgroep

Voor de kinderwerkgroep van de Dominicus (4-12) zijn we weer op zoek naar vrijwilligers! Lijkt het je leuk eens per 4 à 6 weken de kinderen te begeleiden tijdens de kindernevendienst? kan je knutselen? verhalen vertellen? muziek maken? theater spelen? Alle talenten zijn welkom!  Meer weten? Je kunt contact opnemen met Jantien ( 06-52163018, jantien.brouwer@gmail.com) of Frederik (06-44504786, f.lobbrecht@xs4all.nl  )

 

Meehelpen aan een schone Dominicus

De Dominicus leeft niet alleen op zondag, maar ook door de week wordt daar met veel actie en passie gewerkt! En daar is de schoonmaakploeg een belangrijk onderdeel van. Als dat goed gebeurt, zie je er niets van. Want zo gaat dat met schoonmaakwerk: je ziet het pas als het niet schoon is! En zo willen we het graag houden.

Er zijn 5 schoonmaakgroepen en elke groep heeft een eigen dag. De ene week wordt er bv op maandag schoongemaakt, de andere week op dinsdag. Zo is ieder groepje eens in de vijf weken aan de beurt. Naast het schoonmaken is er voldoende tijd voor koffie en gezelligheid. Wilt u ook meewerken? Graag! Meer informatie en aanmelden bij Riet Nouwens en Hannie Bulsink  hwmkoelm@xs4all.nl

 

Taalgroep Dominicus zoekt enkele nieuwe collega’s

De Taalgroep Dominicus verzorgt elke vrijdagmorgen les in de Nederlandse taal aan ongedocumenteerden en vluchtelingen die nog in procedure zijn. Dat doen we in een aantal niveaugroepen. En doen we al meer dan 20 jaar. Door ziekte, het aanvaarden van een nieuwe baan en verhuizing is er binnen afzienbare tijd behoefte aan enkele nieuwe collega ‘s.
Ervaring in het onderwijs is daarbij een pré, maar beslist geen must. Inlevingsvermogen in de soms moeilijke omstandigheden van onze cursisten en wat gevoel voor humor zijn minstens zo belangrijk. In ons team is voldoende gelegenheid om met ons en onze manier van werken kennis te maken en te worden ingewerkt.
Als u ervoor voelt ons enthousiaste team te komen versterken kunt u voor nadere informatie contact opnemen met Jos Simis, de coördinator van onze taalgroep. Dat kan per mail: jos.simis@kpnplanet.nl of telefonisch: 0299 426 484.